EğitimManşet

Muğla Eğitim ve Tatbikatlarla Afetlere Hazırlanıyor

Kurumlar ve Okullarda Tatbikat

 

Muğla İl Risk Azaltma Planı ve Türkiye Afet Müdahale planı ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın 2022 yılının Afet Tatbikat yılı ilan etmesi nedeniyle Muğla; Afet Farkındalık eğitimleri ve Afet Tatbikatları ile Afetlere hazırlanıyor.

Afetlere karşı dirençli toplum oluşturmak, Toplumda Afet Farkındalığı oluşturmak, Güvenli tahliye becerisi kazandırmak, Toplanma Alanına güvenli bir şekilde ulaşma becerilerini kazandırmak ve kalıcı hale getirmek, Okul ve Kurum idaresi tarafından hazırlanan Okul ve Kurum Afet ve Acil Durum Planlarında belirlenen müdahale süreçlerine ait görevlerin yerine getirilmesine yönelik pratik kazandırmak amacıyla Afet farkındalık eğitimleri ve tatbikatları yapılıyor.

Muğla Afet ve Acil Durum İl müdürlüğü tarafından bu kapsamda 849 okul ve 42 Kamu Kurumunda 123.408 kişiye “Afet Farkındalık Eğitimi” verildi.

Afet Farkındalık Eğitimlerinin, planların, yapılan hazırlıkların saha uygulamalarındaki eksiklerinin tespit edilmesi ve güncellenmesi amacıyla 2022 yılında; 177.528 kişi ile “Deprem Anı ve Deprem Tahliye Tatbikatı” yapıldı.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu