Kültür SanatManşet

Felsefe Sempozyumu Sona Erdi

Akademisyenler Bodrum’da Ağırlandı

 

Herodot Kültür Merkezi’nde ‘’Yaşam İçin Felsefe’’ başlıklı ‘’Mavi Anadolu Felsefe Sempozyumu düzenlendi. 3 gün süren sempozyum Bodrumlular’dan büyük ilgi gördü

Aristoteles Felsefe Derneği  tarafından Herodot Kültür Merkezi’nde 3 gün boyunca ‘’Yaşam İçin Felsefe’’ başlıklı ‘’Mavi Anadolu Felsefe Sempozyumu düzenlendi. Muğla Valiliği, Bodrum Kaymakamlığı, Bodrum Belediyesi ve Bodrum Güçbirliği Derneği’nin destekleriyle gerçekleşen sempozyum, Bodrumlular’dan büyük ilgi gördü. Dünyanın en ünlü bilim adamları 3 gün boyunca devam eden sempozyuma konuşmacı olarak katıldı, her bir konuşma ve çalışma ilgiyle izlendi.

 

Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Muğla İl Kültür Turizm Müdürü Hüseyin Toprak, Aristoteles Felsefe Derneği Başkanı Hatice Nur Erkızan, Bodrum Güçbirliği Derneği Başkanı, aynı zamanda Aristoteles Felsefe Derneği üyesi Serdar Kayhan’ın da katıldığı sempozyumda , Muğla’nın Oinoanda Antik Kenti, tarihsel bakımdan geçmişten günümüze taşıdığı ve halen süren oldukça zengin  felsefesi;  kültürel, tarihsel ve bilimsel birikimi, ulusal ve uluslararası düzeyde tanınması, Muğlalı Diogenes tarafından kent meydanına dikilen 80 metre genişliğinde ve 3,5 metre yüksekliğindeki taş yazıtın felsefe tarihindeki önemi anlatıldı. Sempozyumda ayrıca, insanın hem kendini hem de içinde yaşadığı toplumu yeşertebilmesine vesile olması amacının önemi vurgulandı.

 

BODRUM FELSEFEYLE DE TANINDI

Bodurm Güçbirliği Derneği Başkanı Serdar Kayhan, sempozyumun ilk gününden itibaren yoğun ilgi gösteren Bodrumlular’a teşekkür etti. Bodrum’un böyle uluslararası çapta bir konferansa ev sahipliği yapmasının çok önemli olduğunu belirten Kayhan; “Bodrum’un herkesin tanıdığı bildiği turistik özellikleri dışında, entelektüel yapısı, insanlarının derinliği ve bilgisinin de ne kadar değerli olduğunu bu sempozyum sayesinde bir kere daha anladık. Bodrum’un felsefeyle de tanınması çok önemli. Bu sempozyumun gerçekleşmesinde büyük emeği olan Aristoteles Felsefe Derneği  Başkanı, değerli hocamız Prof. Dr. Hatice Nur Erkızan, Muğla Valimiz Sayın Orhan Tavlı, Bodrum Kaymakamımız Sayın Bilgehan Bayar, Bodrum Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Aras, Muğla İl Kültür Turizm Müdürümüz Sayın Hüseyin Toprak, değerli müdürlerimiz, katılan hocalarımız ve ilk günden yoğun ilgi gösteren hemşehrilerimize çok teşekkür ederiz” dedi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu