GündemKültür SanatManşet

MİNE BURAK’TAN YENİ SERGİ

Bodrum-Mine Burakİllüstratör-ressam Mine Burak’ın son sergisi “Bir Masaldır Bodrum” görücüye çıktı. 1982 yılında açtığı ilk sergisinden bu yana Bodrum evlerinin mimari özelliklerini eserlerine yansıtan  sanatçı Mine Burak, son sergisiyle bir kez daha Bodrumlu sanatseverler ile buluştu.

Ahşap üzerine yağlı ve akrilik boya kullanarak yaptığı resimlerle Bodrum kültürünü yansıtan  sanatçının “Bir Masaldır Bodrum” sergisinde 27 eseri bulunuyor. Marina mevkiindeki “Ekşi” isimli mekanda kokteylle açılışı yapılan sergiye ilgi yoğun oldu.

Mine Burak Kent Haber’e yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi:

“Burada gördüğünüz çizimlerde,  Bodrum’un evlerinin neden masal olduğunu göreceğiz. Burada yansıtmış olduğum duygular ve Bodrum evlerindeki ışıltılar Bodrum’daki bizlerin bu kültürle, bu güzellikle ne kadar mutlu ne kadar mutlu olduğumuzu gösteriyorlar. Burada şu anda 27 tane eser var. Bu eserler genelde ahşap üzerine yaptığım çalışmalar. Ahşapı daha çok kullanmaya çalışıyorum çünkü tuvalle yapılan çalışmalar Bodrum’un tabiatına, coğrafyasına çok fazla uygun olmuyor. Sıcak havada tuval üzerine çalışma çok zor. O nedenle ahşaplarla çalışmayı tercih ediyorum. Bu ahşapların kimisi tik, kimisi çam ve okaliptus ağacı” diye konuştu.

BODRUM’DA ÇEKİLEN DİZİLER BODRUM KÜLTÜRÜNÜ YANSITMIYOR!

Son dönemlerde Bodrum’da çekilen dizilerde Bodrum kültürünün yansıtılmadığını ve Bodrumluların bundan hoşnut olmadığını da dile getiren Burak konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bodrum gerçekten bir masal, burada bulunan bizler de bu masalı yaşıyoruz. Her ne kadar son dönemlerde Bodrum üzerine yapılmış diziler ve masallar olsa da bunların biraz daha bilinçli olmasını, Bodrum  kültürüne yakın olmasını tercih ederdik. Ben de bir Bodrumlu değilim ama Bodrum’un geçmişini kültürünü bilerek tanıtmaya çalışıyorum. Biliyorsunuz Bodrum Karyalıların yaşadığı bir yer. 2000 yıllık bir geçmişi var. Hem mitolojik açıdan hem de Karya Kültürü açısından büyük bir önem taşıyor. Bodrum’un çok kaliteli, elit bir yaşam biçimi var. Bunun dizilerimizde daha dikkatli bir şekilde anlatılmasını Bodrumlular adına dile getirmek isterim. Bodrumluların da bu durumdan pek hoşnut olmadığı ilave edeyim” dedi.

Sergi 8 Eylül’e kadar gezilebilecek.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu