GündemManşetSpor

4. AYAK YARIŞLARI’NDA KEYİFLER YERİNDE…

Era Bodrum Yelken Kulübü tarafından düzenlenen, Arka Pizza, Parkım Ayaz Hotel, Fiducia International Yat Bakım Onarım ana sponsorluğunda, yerel kurum ve kuruluşlarının destekleriyle ‘imece usülü’ sürdürülen Tırhandil Cup 2019-2020 Kış Trofesi, 1-2 Şubat tarihlerinde yapılan toplam 4 yarış ile devam etti.

Gemibaşı Restaurant’ta yapılan brifingin ardından denize açılan tirhandilciler, ilk gün güneşli bir Bodrum günü ama düşük rüzgar altında Kurtburnu-Kargı Adası-Çelebi Adası-Kurtburnu coğrafi rotasında yarıştılar.

Aynı akşam, Pi Cafe Bistro’da yapılan ödül töreninde bir önceki ayağın ödülleri verilirken, çekilen kura ile özel ödül sahibini buldu. Kura çekilişini, Bodrum’un tanınmış kaptanlarından, görme engelli Kör Cengiz’in (Cengiz Orçun) yapması, gecenin espri konusu oldu. Hile-hurda yapılmadığı kanıtlanan çekilişte, Birol Marin tarafından verilen zehirli boya ve astarını kazan ise Oruç 1 ekibi oldu.

İkinci gün sabah saatlerinden itibaren başlayan ve hızı saatte 20 knot hıza kadar ulaşan rüzgar altında toplam 3 yarış yapıldı. Özellikle, ilk iki üçgen rota yarış, sert esen rüzgarla birlikte oldukça zevkli ve heyecanlı geçti. Günün son yarışı; yaklaşık 10 millik, Bodrum Kalesi önü start-Çavuş Ali sığlık şamandıraları-Çelebi Adası-Çavuş Ali sığlık şamandıraları finiş coğrafi rotası oldu.

Gün sonunda yelkenciler, Belediye Meydanı önüne bağladıkları tirhandillerinde, yarışa da katılan misafirler ile birlikte birbirlerine takılıp, şarkılar-türküler eşliğinde, eğlene güle iki günün yorgunluğunu atarken; Tırhandil Cup’ın, yarıştan öte bir gelenek, eğlence olduğunu tekrar hatırlattılar.

Tırhandil Cup 2019-2020 Kış Trofesi, 4. Ayak Sonuçları

 

T1 Grubu

  1. Alice
  2. Oruç 1
  3. Kalita
  4. Gülşade
  5. Bastarda

 

T2 Grubu

  1. Usta K
  2. Funda
  3. Yaman Deniz
  4. Aganta

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu