ÇevreGündemManşet

Güzel Haberi Başkan Aras Duyurdu

Ortakent'teki 1 Milyon Metrekarelik Alan Hakkında Açıklama

 

Avrupa Birliği Komisyonu projesi olan İklim Değişikliğine Uyum Misyonu kapsamındaki Ufuk Programı toplantıları için Brüksel’de bulunan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Ortakent’te bir milyon metrekareden fazla alan ile ilgili imar planı onayına ilişkin Cumhurbaşkanı kararının, açtıkları dava sonucunda Danıştay tarafından iptal edildiğini açıkladı.

Sosyal medya hesaplarından duyurulan güzel habere ilişkin şu ifadeler kullanıldı:

“Değerli Bodrumlular, çok güzel bir haber eşliğinde, Belçika’nın Başkenti Brüksel’den merhaba..

Güzel haber nedir derseniz, Ortakent Mahallemizde, 353 ada 15-60-61-62-64-116-134-135-137 parsellere yönelik Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nca hazırlanan “1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı Değişikliği” ile “1/25.000 ölçekli Nazım İmar Planı”, “1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı”, “1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı” onayına ilişkin 20.08.2020 tarihli ve 2836 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı, Belediyemizin açtığı dava sonucunda Danıştay tarafından OY BİRLİĞİ İLE iptal edilmiştir.

Böylece, “Ortakent Mahallemizdeki 1 milyon metrekareden fazla alanı ve üzerindeki doğal değerlerimizi betonlaşmadan, Bodrum’u da mülksüzleştirilmekten” kurtarmış bulunuyoruz.

Bu durumda, Anayasa ve Kanun’un açık hükmü gereğince yargı kararının bir an önce uygulanmasını ve Ortakent’te özelleştirme ısrarından vazgeçilmesini bekliyoruz.

Yargı kararlarını etkisizleştirmeye dönük diğer işlemlerin iptali istemiyle Belediyemiz tarafından açılmış davaları da aynı titizlikte takip etmeye devam ediyoruz, edeceğiz.”

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu