Manşet

“Yaşam Merkezi” Tepkisi

Bodrum Güçbirliği Derneği'nden Açıklama

 

Bodrum Güçbirliği Derneği, Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Turgutreis Yaşam Merkezi’yle ilgili eleştirilerde bulundu.

Turgutreis’te Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Turgutreis Yaşam Merkezi, 2022 başında açılmıştı. Eski parayla 21 trilyon liraya yapılan Yaşam Merkezi, gerek yapım aşamasında, gerekse açıldıktan sonra Bodrumluların eleştirisine maruz kalmış, bugüne kadar planlanan amacı için bir türlü kullanılamamıştı.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Bodrum Güçbirliği Derneği Başkanı Serdar Kayhan, bu yapının ne Turgutreis’e ne de Bodrum’a yakışmadığını, tam bir garabet olduğunu söyledi. Serdar Kayhan; “Halkımızın 21 trilyon parasıyla, Turgutreis halkı tarafından şiddetle karşı çıkılmasına rağmen bu yapı yapıldı. Buranın bölgeye hiçbir katkısı yok. Ayrıca doğayı, doğal dokuyu da korumadı. Vatandaşları bir de ödüllü proje diyerek kandırdılar. Hiçbir ödülün olmadığı da ortaya çıktı. Lansmanında ve açılışında anlatılan sözde otopark, çocuk oyun alanı, ticari dükkanlar sanatsal faaliyetler hiçbiri anlatıldığı gibi olmadı.

Dükkanlar boş, kiralayan yok! Çocuk oyun alanı denilen yer 20 m2 plastikten yapılmış, adeta zehir saçıyor. Yaşlılarımızın, çocuklarını getiren annelerimizin oturacağı banklar bu kocaman kütle yığını içerisinde sadece 5 adet. Bu mu Yaşam Merkezi? Turgutreis halkı hiç kimsenin kullanamadığı ve başından beri karşı çıktığı bu beton yığınını hak etmedi!

Bunun yerine keşke halka açık, temiz, yeşiliyle ağaçlarıyla ticaret alanlarıyla, doğal gençlerimizin çocuklarımızın yaşlılarımızın kullanacağı bir yer olsaydı. Bodrum’a turizm kenti diyoruz ama her geçen gün doğasını katlediyoruz, eskiyi bile koruyamıyoruz. Üstelik bunu bir de belediye eliyle yapıyoruz. Ne yerli ne yabancı kimse artık ne olduğu belirsiz bina yığını görmek istiyor. Herkes toprağı, yeşili, ağaçları, güneşi, denizi görmek istiyor” dedi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu