ManşetSiyaset

Nevzat Kanber Güven Tazeledi

İYİ Parti Bodrum İlçe Başkanlığı 3. Olağan Kongresi Yapıldı

 

İYİ Parti Bodrum İlçe Başkanlığı 3. Olağan Kongresini yaptı. Kongrede tek aday Nevzat Kanber, yeniden ilçe başkanı seçildi.

Konacık Mahallesi’ndeki Herodot Kültür Merkezi’nde düzenlenen kongreye İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı, Yerel Yönetimler Başkanı ve Muğla Milletvekili Metin Ergun, İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Fethiye Eski Belediye Başkanı Behçet Saatcı, İYİ Parti Kalkınma Politikaları Turizmden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mehmet Tosun, Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı CHP’li Belediye Meclis Üyesi İlknur Ülküm Seferoğlu, İYİ Parti Muğla İl Başkanı Davut Cumhur Akmeşe, Ak Parti Bodrum İlçe Başkanı Osman Gökmen, CHP Bodrum İlçe Başkanı Halil Karahan, İYİ Parti Bodrum İlçe Başkanı Nevzat Kanber, Milas İlçe Başkanı Gürsel İnce, Menteşe İlçe Başkanı Deniz Ekinci ve Datça İlçe Başkanı Recep Ceylan; Demokrat Parti Bodrum İlçe Başkanı Ertan Pelit, DEVA Partisi Bodrum İlçe Başkanı Mehmet Billorer, STK temsilcileri ve çok sayıda partili katıldı.

Divan heyetinin seçimi ile başlayan genel kurul, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti. İstiklal Marşının okunmasının ardından kongreye misafir olarak gelen diğer partilerin temsilcileri, hayırlı olsun dileklerinde bulunup salondan ayrıldı.

Daha sonra faaliyet ve mali rapor okunup ibra edildi, tahmini bütçe okundu. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in mesajının okunmasının ardından salonda “Başbakan Akşener” sloganları atıldı. Daha sonra konuşmalara geçildi.

İYİ Parti Bodrum İlçe Başkanı Nevzat Kanber yaptığı konuşmada her geçen gün üye sayısını arttırdıklarını ifade ederek şunları dile getirdi:

“Ülkeyi yönetemeyen, basiretsiz, öngörüsüz ve milletten uzak iktidar yapısına karşı Bodrum’da halka umut olmaya, cesaret vermeye devam ettik. Tecrübeyi başımızın tacı yaptık, gençlerin enerjisinden güç aldık. Mesleği siyaset olanları değil, elini ve hatta gövdesini taşın altına koyarak ülkeye hizmet için gönüllü olanları buluşturduk. Seçim için değil, vatandaş için sahaya çıktık. Önce iyi niyet, akabinde gönüllülük ve liyakat sahibi bir kadro oluşturmaya gayret ettik. Mahallelerimizde, etkili ve nitelikli temsilcilikler oluşturmak için büyük bir titizlikle çalışmaya devam ediyoruz. Biz Bodrum’un sorunlarını biliyoruz. Bu paralelde seçim kanunları, usulleri, sandık güvenliği, saha yapılanması, takım çalışması ve daha birçok konuda detaylı eğitimler veriyoruz. Onlar istedikleri kadar gürültü yapsın, biz doğru bildiğimiz yoldan asla şaşmıyoruz. Çünkü Millet bizi çağırıyor. İyiler hareketinin Bodrum’daki neferleri olarak bizlerin görevi, partimizin iktidar hedefleri doğrultusunda yerelde ve merkezi politikayla eşgüdümlü hareket ederek milletimizin bu çağrısına ses vermektir.”

İYİ Parti Kalkınma Politikaları Turizmden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mehmet Tosun, şu ifadeleri kullandı:

“Biz, bu salonda bu hareketi başlattık. O zaman ben de aranızdaydım. Ocak ayıydı, İYİ ve cesurlar hareketini bu salona sığmayan hemşerilerimizle birlikte başlattık. O hareket çığ gibi büyüdü. Bugün de coşkulu bir şekilde kongremizi gerçekleştiriyoruz. 25 Ekim 2017’de Sayın Genel Başkanımızın öncülüğünde umuda doğru başlayan bu hareket çığ gibi büyüyerek yoluna devam ediyor. Umulmadık bir zamanda bir Cumhuriyet kadını, Atatürk İlke ve İnkılapları’na inanmış, iyi bir eğitimci, iyi bir anne, yollara düştü. Parti için demokrasi arayışından sonra bizlerin de fikrini alarak bu partiyi kurdu. Partimiz, o günden bugüne ülkemiz genelinde vatandaşlarımızın teveccühüyle çığ gibi büyüyüp bugünlere geldi.”

“Bir şey değişirse çok şey değişecek” diyen Fethiye Eski Belediye Başkanı Behçet Saatcı ise şu ifadelere yer verdi:

“Bir şeyin değiştiği zaman çok şeyin değiştiğine ülkemizde çok zaman şahit olduk. Bittik, yok olduk denildiği dönemde birileri çıkar bir ateş yakar. O bittik denilen, yok olduk denilen umutsuzluk ortamına bir güneş gibi doğar. 1919’da Atatürk’ümüzün doğduğu gibi. Şimdi de Türkiye’nin bu kaos ortamında birisi çıktı ‘Böyle yönetilmek, böyle idare olmak bu ülkenin kaderi değildir, bu ülke bunlara layık değildir’ dedi. O da bir Cumhuriyet kadını, Sayın Genel Başkanımız, Liderimiz Meral Akşener.”

Son olarak kürsüye gelen İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı, Yerel Yönetimler Başkanı ve Muğla Milletvekili Metin Ergun ise konuşmasında şu sözlere yer verdi:

“Günlük olarak yaşadığımız bu sıkıntıların sebebinde bir açık özne ve bir gizli özneyi görebiliriz. Açık özne, 16 Nisan 2017 referandumunda kabul edilen, 24 Haziran 2018 seçimleri ile birlikte uygulanmaya başlanan Partili Cumhurbaşkanlığı Sistemi. Bütün kötülüklerin anası bu sistemde yatmakta. Bunun gizli öznesi, 2002 yılından itibaren iktidarda bulunan siyasi zihniyet ama esas fail bu kadrolar. Öyle bir sistem geldi ki hukukun üstünlüğü kalktı. Basın özgürlüğünde Dünya’da 153’üncü ülke konumuna düştük. Ancak ve ancak totaliter sistemlerde söz konusu olan propagandist basın oluştu.”

Konuşmaların ardından kongredeki tek aday Nevzat Kanber, yönetim kurulu üyelerini tanıttı. Sonrasında partiye yeni üye olan 100 kişiye rozet takıldı. 3. Olağan Kongre, oyların kullanılması ile sürdü.

Kongrede yeniden ilçe başkanı seçilen Nevzat Kanber’in yönetim kurulu asil üyeleri şu isimlerden oluştu;

Ural Aras, Tülay Bilgi, İlter Çelik, Fethiye Kahvecioğlu, Kürşat Koç, Murat Ogün Yıldız, Şenol Aksu, Erol Akyüz, Funda Albayrak, İsmail Ataer, Mirze Bayındır, Şerif Çelikkıran, Hasan Çetok, Tayfun Dinç ,Refik Bora Erkuş, Semih Göçmez, Zeren Karataş, Özcan Kaya, Daimi Kaynar, Nilay Konday, Serdar Korkmaz, Emin Kundakçı, Murat Kurutaş, Dilek Mirel, Ayşe Mukyen, Artun Nalbatoğlu, Ersan Öktür, Kerem Özyurt, Gül Sarı, Muammer Şaşmaz, Ceyhun Tosun, Fatih Murat Yıldız.

Kaynak: kenttv.net

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu