GündemManşet

Bodrum Belediyesinden Bilgilendirme

Çocuk Parklarına İlişkin Haberlere Açıklama Geldi

 

Bazı basın yayın organlarında yayımlanan “Bodrum Belediyesi Çocuk Oyun Alanları ve Spor Tesislerini 5 Yıllığına Özel Şirkete Verdi” başlıklı haberlere ilişkin Bodrum Belediye Başkanlığından kamuoyu bilgilendirmesi geldi.

Yapılan bilgilendirmede şu ifadelere yer verildi:

“Bazı yayın organları ve sosyal medya paylaşımlarıyla kamuoyunu yanıltıcı, dezenformasyona yönelik haberlere yer verilmesi üzerine kamuoyu bilgilendirmesi ihtiyacı doğmuştur.

Söz konusu haberlerde yer verildiği gibi Bodrum Belediyesi çocuk parklarını ve yeşil alanları hiçbir şekilde ihaleye açmamış ve kiraya vermemiştir.

2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu 45. Maddesi gereğince, açık ihale usulüne göre kiralama ihalesine açılan Torba, Yahşi ve Ortakent (Müsgebi) Mahallelerinde bulunan tenis kortları ve halı saha 29 Eylül 2022 günü ihalesi yapılmıştır. İlgili kanun gereğince, kamuoyunun bilgilendirilmesi amacıyla ihale, 15 gün önceden Bodrum Belediyesi web sayfasında ve yerel gazetelerde yayımlanmıştır.

Yahşi-Ortakent bölgesinde bulunan tenis kortları ve halı saha mülga kapatılan Ortakent Belediyesi’nden buyana kiraya verilmiş olup süresi dolduğu için yeniden kiraya verilmiştir. Torba Mahallesi’ndeki tenis kortu ilk defa ihale yöntemiyle 5 yıllığına kiraya verilmiştir.

Bahse konu haber içeriklerindeki görsellerde yer verildiği üzere tenis kortları dışında kalan oyun ve spor alanları ihale kapsamı dışında olup halkımızın kullanımına her zaman açıktır.

Bodrum Belediyesi olarak halkımızın ihtiyaç duyduğu sosyal donatı alanlarına önem verilmekte olup 2019 yılında sadece 17 olan oyun parkı ve yeşil alan sayısı bugün 301’e çıkarılmıştır. Bu kapsamda çalışmalarına devam eden Bodrum Belediye Başkanlığı ve ilgili birimleri, Cumhuriyet, Gündoğan ve Pınarlıbelen Mahallelerinde yeni sosyal donatı ve yaşam alanlarının çalışmalarını sürdürmektedir. Yalıkavak Mahallesi’nde hizmete açılan Türkan Saylan Spor Kompleksi ile futbol sahası tamamen gençlerimizin ücretsiz faydalanabildikleri alanlar olmuştur. Ayrıca, Gündoğan Mahallesi’ndeki Serbay Ilıcak Spor ve Kültür Merkezi ile Cevat Şakir Mahallesi’ndeki Binnaz Karakaya Kapalı Yüzme Havuzu için hazırlanan yenileme ve tadilat projeleri ihale sürecindedir.

Özellikle gençlerimizin faydalanması amacıyla projelerine devam eden ve yeni spor alanları kazandıran Bodrum Belediyesi sorumluluk alanı içinde 63 adet basketbol, voleybol ve açık alan spor tesisini halkımızın kullanımına sunmuştur.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu