DünyaKültür SanatManşet

Gümüşlük’te Klasik Müzik Ziyafeti

Ophelie Gaillard ve Atakan Sarı’dan Muhteşem Performans

 

19.Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali kapsamında bir araya gelen Fransız viyolonselci Ophelie Gaillard ve Piyanist Atakan Sarı, Gümüşlük’teki Antik Taş Ocağı’nda Bodrumlu klasik müzikseverle buluştu…

‘Institut Français Türkiye İzmir’ etkinlik sponsorluğu ile 2 bin 500 yıllık tarihi mekânda gerçekleşen unutulmaz konserde izleyici karşısına Bach, Faure, Popper ve Brahms’ın viyolonsel ve piyano için yazılmış eserlerini seslendiren İkili, büyük alkış aldı.

Müzik otoritelerinin her daim övgüyle bahsettiği Fransız viyoloselci Ophelie Gaillard ve Kanada’dan Çin’e pek çok ülkede konserler veren Piyanist Atakan Sarı, ‘Institut Français Türkiye İzmir’in destekleriyle geçtiğimiz günlerde İzmir’de Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde izleyici karşısına çıkmıştı.

Barok’tan Romantik’e farklı dönemlerden eserler seslendirdiler

‘Institut Français Türkiye İzmir’ Murahhas Müdürü José-Maria Queiros’ın da izleyiciler arasında yer aldığı konser bu defa Bodrum’da sanatseverle buluştu. Ophelie Gaillard ve Atakan Sarı İkilisi, Antik Taş Ocağı’ndaki programda ilk olarak Alman Barok Dönem besteci Johann Sabastian Bach’tan, “Suite No.3” adlı eseri yorumladı. Ardından 20 yy’ın en önemli Fransız bestecilerinden Gabriel Faure’den, “Elegie” adlı yapıtla izleyici karşısına gelen sanatçılar, konserin ilk yarısı bu eserle sonlandırdı. Daha sonra gecenin ikinci yarısına Bohemyalı çellist ve besteci David Popper’ın, “Rhapsodie Hongroise” adlı eserleri ile başlayan Ophelie Gaillard ve Atakan Sarı İkilisi, programı Alman Romatik Dönem besteci Johannes Brahms’ın, “Sonata in E minor Op.38” başlıklı eserleriyle sonlandırdı.

Ophelie Gaillard, Gülsin Onay’a teşekkür etti

Programın sonunda Ophelie Gaillard’a ve Atakan Sarı’ya çiçek verildi. Fransız çellist Ophelie Gaillard, Gülsin Onay’a, teşekkür ederek, “Bodrumlu klasik müzikseverlerle ve festival ekibi ile bizi buluşturduğu için kendisine çok teşekkür ediyorum” dedi. Ayrıca Gaillard, GFA kapsamında eğitim verdiği çello öğrencilerini de başarılarından dolayı tebrik etti ve izleyicileri bir sonraki akşam gerçekleşecek konser ve sertifika törenine davet etti.

Ophelie Gaillard ve Atakan Sarı İkilisi, konuşmaların ardından Sergei Rahmaninoff’un “Vocalise” adlı eseriyle bis yaparak sahneden ayrıldı.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu