Kültür SanatManşet

Arth Gallery’de Büyük Sergi

“Büyük İskender Bodrum’da ; Bodrum’da Aşk”

 

21 Ağustos Pazar günü Arth Gallery’de “Büyük İskender Bodrum’da ; Bodrum’da Aşk” temalı düzenlenecek olan sergi, birbirinden değerli 60 sanatçıya ev sahipliği yapacak.

Galerinin amacı, Türkiye’nin birçok ilinden sanatçıyı bir araya getirerek bir sanatçı dayanışması oluşturmak. Yalıkavak-Bodrum karayolu üzerinde doğayla iç içe geniş bir açık galeriye 2 kapalı galeriye sahip alanda aynı zamanda büyük bir heykel atölyesi bulunmaktadır. Bu serginin ortaya çıkış sürecini galeri yöneticisi Dilek Kutluhan şöyle aktarmaktadır:
“Bu sergiyle amacımız sanatçıları bir araya getirerek, yeni projelere kapı aralamak. Bu serginin konusunu belirlerken yaşadığımız bölge olan Bodrum’u ele aldık. Bodrum’un tarihinde gezintiye çıkarken Büyük İskender’in izine rastladık. Dünyaya hükmetmiş bu büyük kral Bodrum’a geldiğinde kentin dış surlarını yıkmış, iç surlarına hükmedememiştir. Karia Prensesi Ada’yla aralarında bir uzlaşıyla şehri Ada’ya teslim etmiştir. Bu barışı sağlayan şey bize göre aralarında yaşanan bir aşktı. Buradan hareketle biz de Bodrum’un tarih boyunca aşk konusunda özel bir coğrafya olduğunun farkındalığıyla sanatçılar olarak renklerimiz ve formlarımızla Bodrum’da aşkı anlatmaya çalıştık. Tıpkı Halikarnas Balıkçısı Cevat Şakir Kabaağaçlı’nın “Başkasının çizdiği çizgiden gitmek, özgürlüğüme dokunuyor.” sözüyle aktardığı gibi özgürce ve özgünce…

Sergi 21 Ağustos günü 19:30’da açılış kokteyli ile başlayacak olan sergide Tuncay Korkmaz ve arkadaşlarından oluşan müzik dinletisi, Duygu Bostancı ve Çiçek Kocatüfek’in performans gösterisi Emel Niğdeli’nin masal anlatısı da yer alacak.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu