GündemHayatManşet

İki Bin Kişi Bir Araya Geldi

Bodrum Alevi Bektaşi Kültür Derneği Aşure Etkinliği

 

Bodrum Alevi Bektaşi Kültür Derneği tarafından Muharrem Ayı dolayısıyla, dernek merkezinde aşure paylaşımı etkinliği düzenlendi.

Etkinliğe Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Belediye Meclis üyeleri, CHP Bodrum İlçe Başkanı Halil Karahan, İYİ Parti Bodrum İlçe Başkanı Nevzat Kanber, İYİ Parti Kalkınma Politikaları Turizmden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mehmet Tosun, Bodrum Alevi Bektaşi Kültür Derneği başkanı Cem Yalçın, dernek üyeleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Aşure etkinliği Alevi dedesi Mustafa Eyidoğan’ın aşure kazanı başında okuduğu dua ile açıldı.

Aşure etkinliğine gelen Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, projesi Bitez mahallesinde bulunan Cemevi yapımı ile ilgili son noktaya geldiklerini kaydederken “Bitez bölgesine ait planlar Bakanlık’tan onay bekliyor. Buna karşın Bodrum Alevi Bektaşi Kültür Derneği ile birlikte yol aldığımız yeni yapılacak olan Cemevi ile ilgili de son aşamaya geldik. Bitez’de yapılacak olan cem evinin en kısa sürede temellerini atmayı hedefliyoruz.” Dedi.

Bodrum Alevi Bektaşi Kültür Derneği Başkanı Cem Yalçın, etkinlikle ilgili şunları söyledi;  “ Derneğimiz 2011 yılında kuruldu. O günden bu güne bu çatı altında on ikinci aşuremizi paylaşıyoruz.  Lokmamızı paylaşmaya gelen tüm canlara teşekkür ediyoruz. Aşuremizin yapılmasında emek sarf eden, katkı canlarımıza da ayrıca teşekkür ediyoruz. Aşure demek; birlik beraberlik demek.  Bu birlikteliği, beraberliği bugün bizimle paylaşmaya gelen, lokmamızdan nasiplenen herkese hoş geldiniz diyorum”

Yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı etkinliğe Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün de yazılı bir mesaj gönderdi.

Etkinliğe Bodrum Alevi Bektaşi Kültür Derneği zakir ve üyelerinin seslendirdiği gülbeng ve türkülerle devam edildi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu