GündemManşet

 

Bodrum’da gazeteci Fatih Bozoğlu’nun Mümtaz Ataman Caddesi üzerinde haber yaptığı sırada sözlü ve fiziki saldırıya uğramasına Bodrum ve Muğla’daki gazeteciler tepki gösterdi.

Cuma günü Umurça Mahallesi, Mümtaz Ataman Caddesi üzerinde Aydem tarafından yürütülen elektrik hatlarını yer altına alma çalışmaları, zamanlaması nedeniyle bölgede yaşayan vatandaşlar ve esnafın tepkilerine neden olurken, bölgede konuyla ilgili haber çalışması yapan gazeteci Fatih Bozoğlu, müteahhit firmanın yetkilisi tarafından sözlü ve fiziki saldırısına uğramış, kamerası kırılmıştı.

Çirkin saldırıya toplumun tüm kesimlerinden tepki geldi. Bugün, Bodrum ve Muğla’da görev yapan gazeteciler, saldırıya tepki göstermek adına olay yerinde bir araya geldiler.

Muğla Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi Ercan Vuranlar, bu gibi şiddet olaylarının son bulmasını diledi ve “Her şeyden önce Bodrum’da çalışan gazetecilerin hemen hepsinin tepki vermek adına burada olması benim için sevindirici. Bu olay her gazetecinin başına gelebilecek cinsten. Ama tabi ki hiç bir zaman olmasını istemiyoruz. Dün Fatih in başına gelen olay Perşembe günü de benim başıma geldi. Bana saldırmak isteyen müteahhit firmanın yetkilisi bir vatandaşın, kazıları protesto etmeye başlaması üzerine son buldu. Bizde olay yerinden ayrıldık. Bunlar nasıl oluyor bilmiyorum. Ağustos ayında kazı yapıp trafiği katlediyorlar. Bunu fotoğraflamak, haber yapmak isteyen gazeteciyi darp ediyor, makinasını kırıyorlar. Kimden güç alıyorlar. Anlamak imkansız. Bu tür olayların bir daha olmamasını diliyorum” dedi. Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cem Kaytan ise gazetecilik yapmanın suç olmadığını ifade ederek “Nasıl ki iyi konuları haber yapıyorsak, halkın görmesi gereken olumsuzlukları da haber yapacağız. Kaldı ki Bodrum gibi bir turizm kentinde bu günlerde bu çalışmanın yapılması Bodrum için bir zulümdür. Dün Fatih kardeşimize yapılan saldırı, Bodrum basınına yapılmış bir saldırıdır. İnşallah bir daha böyle bir olay yaşamayız.” diye konuştu.

Saldırıya uğrayan gazeteci Fatih Bozoğlu ise sorunun tüm toplumun bir sorunu olduğunu ifade ederek, “Dün doktorlara, avukatlara saldıranlar bugün gazetecilere saldırıyorlar. Yarın bir başkasına saldıracaklar, evde eşlerini çocuklarını dövecekler. Toplumsal bir travma yaşıyoruz. Hoşgörünün yok olduğu bir dönemdeyiz. Bir tanesi de bana rastladı. Oysaki ben sadece buradaki trafik sıkışıklığı ve yapılan işlemi yurttaşlara aktarmak için işimi yapıyordum ama nasıl bir gözü dönmüşlükse hem saldırı, hem görüntü almamı engellediler hem de ağza alınmayacak hakaretler ettiler. Fakat biz gazeteciler hep birlikteyiz. Biz işimizi yapıyoruz. Gazetecilik yapmak suç değildir.” dedi.

Basın açıklaması sonunda gazeteciler saldırıyı alkışlarla protesto ettiler.

Bu arada Muğla  Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Süleyman Akbulut ta aşağıda yer alan yazılı açıklamayı yaptı:

Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Süleyman Akbulut:

“Basına şiddete karşı yasa çıkarılmalı”

Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Süleyman Akbulut, “Sağlıkta şiddetin önüne geçilmesi için düzenlenen yasaların haber alma ve verme özgürlüğünün kilit taşları gazetecilik mesleğini icra eden meslektaşlarımız için de çıkarılması artık kaçınılmazdır” dedi.

Muğla Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman Akbulut, Bodrum’da görev yapan ve aynı zamanda Muğla Gazeteciler Cemiyeti üyesi Gazeteci Fatih Bozoğlu’na yapılan çirkin saldırı üzerine bir açıklamada bulundu.

Görevi başındaki bir gazetecinin olmazsa olmazı makinelerinin dahi parçalanmasına kadar uzanan olaylar zincirinin son halkasının Bodrum’da yaşandığına dikkat çeken Başkan Akbulut, “Sağlıkta şiddetin önüne geçilmesi için düzenlenen yasaların haber alma ve verme özgürlüğünün kilit taşları gazetecilik mesleğini icra eden meslektaşlarımız için de çıkarılmasının artık kaçınılmaz bir hale gelmesi ve aciliyet teşkil etmesi yüzünden Muğla Gazeteciler Cemiyeti olarak tam teşekküllü ve kapsamlı bir yasa tasarısının acilen çıkarılması için bugünden itibaren başlamak üzere harekete geçme kararı almış bulunmaktayız” dedi.

Açıklamasında, habercilere yapılan saldırı ve uygulanan baskıların tüm kamuoyuna ve vatandaşlara yapılmış olduğuna vurgu yapan Başkan Süleyman Akbulut, “Kurallar ve kanunlar çerçevesinde haber alma ve yayma özgürlüğü için zor şartlarda görev yapan yazılı ve görsel medya çalışanları artık koruma altına alınmalıdır ve bu konu Türkiye’nin gündeminden düşmelidir.” ifadelerini kullandı.

Adm Elektrik Dağıtım Kurumsal İletişimden Açıklama Geldi

“Umurca Mahallesi Mümtaz Ataman Caddesi’nde devam etmekte olan alt yapı çalışmaları ile ilgili Gazeteci Sn. Fatih Bozoğlu’nun çekim yaptığı sırada yaşananlarla ilgili açıklama yapma gereği doğmuştur.

Alt yüklenici şirket çalışanları ve Sn. Fatih Bozoğlu arasında yaşanan, çalışma prensiplerimizle ve kurumsal hassasiyetlerimizle bağdaşmayan bu üzücü olayın ardından kendisiyle iletişim sağlanmıştır. Konu ile ilgili üzüntümüz ve geçmiş olsun dileklerimiz paylaşılmıştır.

Bahsi geçen alt yüklenici çalışanlarının şirketimizle olan ilişkileri sonlandırılarak, tekrarının yaşanmaması adına gerekli önlemler alınmıştır.

Sn. Fatih Bozoğlu’na tekrardan geçmiş olsun dileklerimizi sunarız. Saygılarımızla”

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu