DünyaGündemManşetSpor

Bodrumlu Aysu Tarih Yazdı

16 Saatten Fazla Yüzerek Başarıya Ulaştı

 

Bodrumlu yüzücü Aysu Türkoğlu, İngiltere ve Fransa arasındaki Manş Denizi’ni 16 saat 28 dakikada geçerek Manş’ı geçen en genç Türk yüzücü oldu.

Ege Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi olan Türkoğlu’nun Manş geçişi dün Türkiye saatiyle 12.02’de Dover’dan başladı. Bodrumlu yüzücüyü antrenörü Bengi Su Avcı ve babası Mustafa Türkoğlu, botla takip etti.

Çok yönlü akıntılar ve dalgalarla boğuşan genç yüzücü, Manş geçişini 16 saat 28 dakika sonunda Fransa’nın Cap Gris-Nez kıyılarında bitirdi.

Rekora imza atan yüzücü, gözyaşlarına engel olamadı. Yüzücünün 16 saat boyunca kulaç attıktan sonra tekneye çıktığı anlar sosyal medya hesabından yayınlandı.

1979’da da Nesrin Olgun Arslan, Manş Denizi’ni yüzerek geçen ilk Türk kadını olmuştu.

Sosyal Medya hesabından paylaşım yapan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, “50 kilometre uzunluğundaki Manş Denizini 16 saat boyunca yüzerek geçmeyi başaran Aysu kızımız, “Manş Denizini geçen en genç yüzücü” olarak adını tarihe yazdırdı. Başta Aysu kızımız olmak üzere, O’nu Bodrum’a kazandıran ailesini ve bu muhteşem başarısında emeği, desteği olan herkesi, bütün kalbimle kutluyorum. Gururunu yaşayacağımız, nice büyük başarılara Aysu.” ifadelerine yer verdi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu