Kültür SanatManşet

“Yalancı Aranıyor” Bu Akşam Kale’de

Bodrum Belediyesi Şehir Tiyatrosu Yeni Oyunuyla Bodrum Kalesi'nde

 

Bodrum Belediyesi Şehir Tiyatrosu yaz sezonuna “Yalancı Aranıyor” adlı politik komedi oyunu ile, 18 Temmuz Pazartesi günü saat 21.00’de Bodrum Kalesi Sahnesi’nde merhaba diyor. Dimirti Psathas’ın yazdığı oyunun yönetmeni; B.B.Ş.’nin  usta oyuncularından, aynı zamanda sinema ve dizi oyuncusu Erdal Cindoruk.

Bodrum Belediyesi Şehir Tiyatrosu 2021/2022 kış sezonunda iki büyük oyun, bir çocuk oyunu ile binlerce seyirciye ve Milli Eğitim İle yaptığı anlaşma doğrultusunda ücretsiz olarak dört bin öğrenciye ulaştı. Yine kış sezonunda, İstanbul, Ankara, Ayvalık ve Denizli Tiyatro festivallerine katıldı. Oyuncu, yönetmen ve ışık tasarımcısı olarak da beş ödülle Bodrum’a döndü.

YALANCI ARANIYOR

Dekoru, kostümü ve müzikleri ile yeni sezona damgasını vuracak oyunun konusu ise şöyle:

Bir milletvekili kariyerindeki çok önemli bir eksikliği fark eder: Yalan söyleyememektedir. Bu sebeple seçimden önce vaad ettiği şeyleri bekleyen seçmenleri onu sıkıştırmaktadır. O da bu eksikliği seçmenleri oyalayacak, onların gönlünü hoş tutacak özel bir danışman  bularak gidermek ister. Kısa sürede hem seçmenlerin gönlünü alan hem de milletvekilinin hayatını değiştiren Yalancı’nın yalanları bir süre sonra ev halkının tepkisini çekmeye başlar ve işler içinden çıkılmaz bir hal alır…Günümüz politik yalanlarına da göndermeler yapan oyunda kimin yalancı kimi dürüst olduğunu çözmek çok zor!

Yazan: Dımıtrı Psathas

Çeviren: Rüstem Abacı

Yöneten: Erdal Cindoruk

Oynayanlar:

Erdal Cindoruk, Ali Şahin, Cansın Türkdoğan, Yerkan Kahraman, Ziba Türk Ateş, Hüseyin Akşen, Mihriban Er, Barış Hayta, Sertaç Aydın, Oğulcan Çelik, Sinem Kurt, A. Fazıl Çelikel

Sahne Tasarım: Serkan Aktü

Işık Tasarım: Coşkun Yel

Efekt Tasarım: Murat Uzun

Koreografi: Zeynep Demirci

Kondüvit: Mustafa Kalaycıoğlu

Yrd Yönetmen: Ali Şahin

Kostüm Dizayn: Cansın Türkdoğan

Asistan: Ziba Türk Ateş

Asistan: Sinem Kurt

Fotoğraf: Mehmet Can Fidan

Genel Sanat Yönetmeni: Hüseyin Akşen

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu