ÇevreManşet

Minik Öğrenciler Can Dostlarını Ziyaret Etti

Belediye Ekipleri Çalışmaları Hakkında Çocuklara Bilgiler Verdi

 

Doktor Hüseyin Mümtaz Ataman İlkokulu Öğrencileri, Bodrum Belediyesi Geçici Hayvan Barınağını ziyaret etti. Ziyarete öğrencilere görevliler tarafından hayvanlar hakkında merak ettikleri soruları cevaplanırken, hayvanların satın alınmaması barınaktaki hayvanların sahiplenilmesi gerektiği de önemle vurgulandı.

Bodrum Belediyesi, Geçici Hayvan Bakımevi ve Kısırlaştırma Merkezinde, sokak hayvanlarını koruma altına alarak, bakımlarını ve tedavilerini yapmaya devam ediyor. Veteriner Müdürlüğü bünyesinde bulunan hayvan barınağında, sokak hayvanlarının hem bakımı yapılıyor, hem de rehabilite ediliyor. Barınakları hayvan severlerin yanı sıra zaman zaman öğrenciler de ziyaret ediyor.

4 Nisan “Dünya Sokak Hayvanları Günü” kapsamında  ilçede bulunan Ortakent Doktor Hüseyin Mümtaz Ataman İlkokulu Öğrencileri  Geçici Hayvan Barınağı’nı ziyaret etti.

İlkokul 4 E ve 4 F sınıfı öğrencileri öğretmenleri eşliğinde gerçekleştirdikleri ziyarette Veteriner İşleri Müdürü Serkan Kanik de hazır bulunarak barınaktaki hayvanların bakımı, tedavileri ve belediye tarafından yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler verildi.  Hayvanlarla yakından ilgilenen çocuklar, yanlarında getirdikleri yiyeceklerle görevlilerin gözetiminde hayvanları besledi. Yaklaşık 60 kişiden oluşan öğrenci grubu, yanlarında getirdikleri kuru ve yaş mamaları ise hayvanlara verilmek üzere yetkililere teslim ettiler.

ÖĞRENCİLER MUTLU AYRILDI

Barınağı ziyaret eden öğrencilerden Yağmur Yana, sokak hayvanlarını koruyalım çağrısı yaptı. Hayvanların bakımı hakkında bilgi aldıklarını belirten Yağmur Yana, “Sınıfça buraya geldik. Hayvanlarını  bakımı ve durumları hakkında fazla bilgimiz yoktu. Bugün öğretmenlerimiz eşliğinde sorular sorduk ve birçok bilgi öğrendik. + Nisan Dünya Sokak Hayvanları Günü için aslında böyle bir etkinlik düzenledik. Herkes hayvanlara sahip çıksın. Hayvanları aç ve susuz bırakmayalım. Hayvanları sahiplendikten sonra da bırakmayalım” dedi.

Ali Kayra Kanik adlı öğrenci ise hayvanları korumak barınağa geldiklerini ifade ederek, “Barınaktaki hayvanlarını durumunu görünce mutlu olduk. Çünkü iyi besleniyorlar, tedavileri yapılıyor. Ben de kendi elimle besledim. Hayvanlar insan dostu. Onları seversek onlar da insana zarar vermezler” diye konuştu.

  1. sınıf öğrencisi Deniz Ayşen, ziyaret nedeniyle mutlu olduğunu söyledi. Hayvanları çok sevdiğini belirten Ayşen, “Bugün arkadaşlarımızla birlikte hayvanları ziyaret ettik. Hayvanları sevmek güzel bir duygu. Burada hayvanların bakımları güzel yapılıyor. Onlara yakın olmalıyız ve sahip çıkmalıyız. Hayvanlar satılmasın. Sokak hayvanlarına karşı da duyarlı olalım” dedi.

Minik öğrencilerin ziyaretini değerlendiren Bodrum Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Serkan Kanik, ziyaret nedeniyle mutlu olduklarını belirti. Kanik, “öğrencilerin gelmesi bizleri ve can dostlarımızı mutlu etti. Çocuklar ilk olarak yavru köpekleri görmek istediler. Çünkü yetişkin köpeklerin kendilerine zarar verebileceği düşüncesini taşıyorlardı. Ziyaretin devamında köpeklerin yanına giderek seviler ve zarar vermediklerini anladı öğrencilerimiz. Dolaysıyla ilk geldiklerindeki endişeleri yok oldu. Biz bu algıyla ve hayvan sevgisini aşılamamız için bu tür ziyaretler önemli.  Okullarımızdan gelen talepler doğrultusunda öğrencilerimizin doğal yaşam alanlarında sevimli dostlarını görmesi, onlara dokunmasını sağlıyor, en önemlisi de can dostlarını satın almayıp sahiplenilmesini anlatıyoruz. Öğretmenlerimize ve minik öğrencilerimize barınağımızı ziyaret ettikleri için teşekkür ediyorum. Güzel  Bodrumumuza değer katan hizmetlerle vatandaşlarımızı buluşturmaya devam edeceğiz. Bizler her daim hizmete hazırız” ifadelerini kullandı.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu