Manşet

Tarihi Cami Kuşlara Yuva Oldu

Adliye Camiine Yuva Yaptı

 

Tarihi Adliye Cami bir asırı aşkın süredir olduğu gibi bugünde yavru kuşlara kucak açmaya devam ediyor.

Her yıl belli dönemlerde anne kuşların güvenle sığınıp yavrularını dünyaya getirdiği Adliye Cami’nin yeni yavruları sevimlilikleriyle görenleri kendilerine hayran bırakıyor. Kuşlar belirli bir olgunluğa gelene kadar tarihi caminin misafiri oluyor.

Beş yılı aşkın süredir caminin İmam Hatip’liğini gerçekleştiren hafız Sait Alpoğan, yavru kuşları misafir etmekten dolayı büyük memnuniyet duyduklarını ifade ediyor.

Cennet mekan Sultan 2.Abdülhamit Han yadigarı tarihi Adliye Cami’nin inşasından bugüne dek bir çok kez kuşların uğrak noktası olduğunu dile getiren Hafız Alpoğan “ Her yıl, yılın belli dönemleri anne kuşlar camimize misafir olur, kapımızın kenarında kendilerine bir yuva oluşturarak yavrularını burada dünyaya getirirler. Bizlerde elimizden geldiğince su ve yem takviyesinde bulunuruz. Kuşlarımız belirli bir olgunluğa ulaştıktan sonra uçup giderler. Camimizin böyle bir güzelliğe ev sahipliği yapmasından dolayı büyük mutluluk duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

Öte yandan, merkezi bölgede bulunan diğer bir tarihi cami olan Kızılhisarlı Mustafa Paşa Cami ise Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restore ediliyor. Restorasyon nedeniyle kapalı olan tarihi camide hummalı çalışma devam ediyor.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu