AsayişGündemManşet

POLİSTEN BROŞÜRLÜ UYARI

Bodrum’da polis ekipleri, kurbanlık satılan hayvan pazarlarında dolandırıcılar ve hırsızlara karşı uyarılarda bulundu, broşür dağıttı.

Kurban Bayramı’na bir gün kalan kurbanlıkların satıldığı hayvan pazarlarında yoğunluk arttı. Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, ekipleri de vatandaşları hırsızlık ve sahte para konusunda uyardı, ‘’Kurbanlık Alışverişinde Dolandırıcılara ve Hırsızlara Karşı Dikkatli Olun’’ isimli Sahte Para hakkında bilgilendirme yapılan broşürlerden dağıttı.

Broşürde; alış veriş sırasında alınan paranın sahte olup olmadığının kontrol edilmesi, şüphelenilen araçların plakalarının alınması, ücretini almadan hayvanın teslim edilmemesi, internette veya e-devlet’te yer alan Tarım ve Orman Bakanlığı sekmesinin “küpe numarası ile hayvan sorgulama” bölümünden hayvanın sorgulanması, her türlü şüpheli durumun vakit kaybetmeden 155’i arayarak polise bildirilmesi, alışveriş yapılan insanların isimlerinin ve telefon numaralarının alınması, verilen numaranın doğru olup olmadığını numaranın alındığı anda arayarak kontrol edilmesi gibi uyarılar yapıldı.

Broşürde ayrıca sahte paranın nasıl anlaşılacağı da anlatıldı.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu