EkonomiManşetTurizm

Bodrum Cruıse Port’un Başarıları Damga Vurdu

BODTO Meclis Toplantısında Kruvaziyer Turizmi Konuşuldu

 

Bodrum Ticaret Odası Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı Meclis Başkanı İlhan Ersan yönetiminde gerçekleşti.

Toplantıya konuşmacı olarak katılan Bodrum Cruise Port Genel Müdürü Haluk Hızlan yaptığı sunumda Global Ports Holding hakkında bilgi verirken şirketin Akdeniz’de %29 pazar payı olduğuna işaret etti. “Şirketimiz 14 ülkede 26 limanı yönetmekte. Ülkemizde ise Bodrum Cruise Port ile Ege Port Kuşadası limanlarımız hizmete devam ediyor. Bodrum Kruvaziyer Limanımız’da 2011’de yapılan iskele revizyonu ardından dünyanın en büyük gemileri limana rahatlıkla yanaşabiliyor. Limanımız kruvaziyer iskelesinin yanı sıra 30 mega yat barındırabilen rıhtımlara ve üç feribot rampasına sahip.” diyen Müdür Hızlan, her yıl katıldıkları 6 uluslararası fuarın önemine işaret etti.

Müdür Hızlan başarılarının sırrının Bodrumlu hissetmek olduğunu söyledi.

“Başarımızın en önemli sırrı Bodrumlu hissettikçe daha fazla Bodrum’a katkı sunmak istememizdir.” diyen Hızlan bu doğrultuda Bodrum’daki paydaşların öneminin altını çizdi. Bodrum Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon’a desteklerinden ötürü özel teşekkürlerini sunan Hızlan, “Bugün Bodrum kruvaziyer limanımızda yaşanan hareketlilik hepimizin başarısıdır. 2022 yılı yolcu sayısı öngörülen doluluk dikkate alınarak 140 bin, gemi kapasitesine göre 230 binin üzerinde. 2023 yılı için ise rezervasyonlar gelmeye devam ediyor ve 2022 yılına yakın bir seviyeye ulaşması öngörülüyor.” dedi.

Sunumun ardından meclis üyelerinin sorularını cevaplandıran Hızlan, Amerika ve Avrupa’da düzenli satış ve pazarlama toplantılarına katıldıklarını ve cruise firmalarının satış ekiplerini düzenledikleri fam triplerde 8 kez Bodrum’da ağırladıklarını belirtti. Özellikle fam triplerin çok etkin bir pazarlama yöntemi olduğunu belirten Hızlan, hedeflerinin arasında gemi yanaşma iskelesini uzatarak mega yatlar ve kruvaziyer gemileri için ayrı bölümler oluşturmak olduğunu açıkladı.

Mayıs ayı faaliyetleri

Mayıs ayı faaliyetlerini okuyan Başkan Kocadon ise Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) ve Dünya Gazetesi organizasyonu ile Bodrum Ticaret Odası ev sahipliğinde 16 Mayıs Pazartesi günü “Ege İhracat Buluşmaları-Muğla” etkinliği düzenlendiğini belirterek etkinliğin çok başarılı geçtiğini ve Muğla protokolünün yoğun ilgisi ile gerçekleşen toplantıda Muğla ihracat şampiyonları ödüllendirilirken, EİB ve Dünya Gazetesi Yöneticilerinin katılımı ile bölgenin ihracatını ve ülkemiz ekonomisini konu alan bir panel gerçekleştirildiğini belirtti.

“Bu ay yine Odamız ev sahipliğinde Bodrum Otelciler Derneği’nin (BODER) katkıları ile ‘Eximbank kredileri bilgilendirme toplantısı’ gerçekleştirdik. Eximbank Ege Bölge Müdürü Gülom Timurhan otelcilik sektörünün kullanabileceği destek kredileri hakkında üyelerimize bilgiler verdi. Ayrıca 13 Mayıs tarihinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) 78. Genel Kurulu’na bu yıl da elektronik ortamda katılık.” diyen Kocadon, protokol ziyaretlerine devam ettiklerini açıklayarak Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ve Bodrum Yeni Nüfus Müdürü Canan Köksal’ı ziyaret ettiklerini belirtti. BODTO Başkanı Süper Lig’de 2021-2022 sezonunu şampiyon tamamlayan Trabzonspor’u kutlayarak BODTO Hizmet Binasına bayrak astıklarını söylerken bu geleneği 2014 yılından beri sürdürdüklerinin altını çizdi.

Yönetim Kurulu Üyesi Arif Ceylan Satı toplantıda turizm sezonu öngörülerini meclis üyeleri ile paylaşırken Bodrum’un altyapı ve üst yapısında yapılacak iyileştirmelerin de turizmi olumlu etkileyeceğin vurguladı.

Geçici mizanın Meclis Üyesi Toros Demirdöven tarafından sunulmasının ardından toplantı meslek komitelerinden gelen önerilerin değerlendirilmesi ile son buldu.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu