Kültür SanatManşet

“Kocasını Pişiren Kadın” Ayvalık Yolcusu

11.Uluslararası Ayvalık Tiyatro Festivali Davetlisi Bodrum Belediyesi Şehir Tiyatrosu

 

Bodrum Belediyesi Şehir Tiyatrosu “Kocasını Pişiren Kadın” adlı oyunu ile 11. Uluslararası Ayvalık Tiyatro Festivali’ne davetlisi oldu.

Türkiye’nin çeşitli illerinden seçilen oyunların yanı sıra yurt dışından da katılan toplam 18 oyun, 11/18 Mayıs tarihlerinde Ayvalık’ta iki sahnede oynandı. Nejat Uygur sahnesinde, 14 Mayıs’ta sahnede “Kocasını Pişiren Kadın” vardı. Tüm oyunlara yoğun ilgi gösteren Ayvalıklı tiyatro severler, Bodrum Şehir Tiyatrosu oyuncularını ve yönetmenlerini de ayakta alkışladı.

Festivale aynı zamanda, Bedia Ener Öztep, Bülent Emin Yarar, Yetkin Dikinciler, Muhammet Uzuner, Arzu Gamze Kılınç, Hayrettin Filiz gibi ünlü ve usta oyuncular ile yönetmenler de katıldı.

Bodrum Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Hüseyin Akşen, festivallerin önemi ile ilgili şunları söyledi:

“Tiyatro festivalleri sanatçıların komşuluk ilişkisi gibidir”

“Tiyatro Festivalleri ne işe yarar? Gerekli mi? Zaten tiyatrolar her yere gidip oynamıyorlar mı? Bu soruları çoğaltmak mümkün, kafanızda siz de buna benzer sorular gezdirebilirsiniz. Ben tiyatro festivallerinde sanatçıların birbirleriyle ve izleyicileriyle buluşmalarını komşuluk ilişkisi gibi görüyorum. Ülkenin ve dünyanın her yerinden gelen oyunlar, sanatçılarıyla birlikte sahnenize, kulisinize, fuayenize hatta sofralarınıza konuk oluyorlar. Ülkenin birçok kentinde sahnelenmiş onlarca oyun ve yüzlerce sanatçı, her gün farklı bir oyun sergileyerek o kentteki seyirciye sanat ziyafeti çekmiş oluyor. Yerel yönetimler, halkın oyları ile seçildikleri için klasik hizmetler yanında sanatsal etkinlikler yaparak halkın en sevdiği, bilgilendiği ve eğlendiği ortamlarda onlarla buluşup kaynaşma imkanına sahip oldukları gibi sanatçılara ve civar illerden gelen izleyicilere kenti tanıtmış oluyorlar. Tiyatro festivalleri sadece oyun seyredilen etkinlikler değildir. Festival süresince konusunda uzman ustalar, düzenlenen konferans ve panellerde seyirciyle buluşur, doyumsuz sanat sohbetleri yapılır. Festivaller sanatçılar için de bir buluşma yeridir. Birbirleriyle yaptıkları işin sohbetini edip bilgi alışverişini doruğa çıkardıkları değerli zamanlardır. Yıllar önce aynı sahneyi paylaştıkları arkadaşları ile hasret giderme şansıdır. Ayvalık Tiyatro Festivali, misafir sanatçılara ve seyircilere çok sıcak ve samimi ev sahipliği yaparak bizleri çok mutlu ettiler. Sıcak dostluklar yanında yeni bilgiler ve deneyimler edindik. En kısa zamanda kentimizin festivalinde buluşmak dileğiyle.”

KOCASINI PİŞİREN KADIN

Yazar: Debbie İssit Çevirmen: Yasemin Erbulun

Genel Sanat Yönetmeni: Hüseyin Akşen,Yöneten:  Filiz Çevik Tan

Oyuncular: Cansın Yunt, Oğulcan Çelik, Ziba Türk Ateş

Yönetmen Yardımcısı: Sertaç Aydın, Dramatug: Filiz Çevik Tan

Dekor: Kader Aktü/Serkan Aktü, Işık: Murat Uzun

Kostüm: Damla Gürcan Çakır/Ayten Torun, Dans: Seda Tınaz

Bu yapıtın sahnelenme hakkı yazar Debbie İssit, temsilcisi ONK Ajans Ltd. Şti’den devralınmıştır.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu