EkonomiManşetTurizm

Sezon Öncesi Esnaf Bilgilendirildi

Başkan Aras: “Bodrum’un dokusuna saygı gösterelim”

 

Bodrum protokolü, sezon öncesi çarşı esnafı ile bir araya geldi.Esnaflara ilçede sezon öncesi yapılacak bazı yasal düzenlemeler hakkında bilgiler verildi.

Bodrum Belediyesi Trafo Kafede gerçekleşen toplantıya Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Başkan Yardımcısı Turgay Kaya, Bodrum İlçe Emniyet Müdürü Mete Durukan, Garnizon Komutanı Per. Alb.  Güngör Gündoğan, Bodrum Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Erdoğan Başeymez, Belediye Zabıta Müdürü Deniz Özyıldız ile çarşı esnafı katıldı.

Bodrum’da sezon öncesi düzenlenen toplantıda çarşı esnafına yeni mevzuat ve düzenlemeler hakkında bilgiler verildi. Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar,turizm bölgelerinde en çok yaşanan hanutçuluk hakkında kesinlikle müsamaha gösterilmeyeceğini belirterek şunları söyledi:

“Turizm bölgelerinde bizi sıkıntıya sokan hanutçuluk, turizm beldelerinde ciddi zarar veriyor. Pandemi kuralları gece 12.00’den sonra müzik yasakları devam ederken yaz girişinde yine bunların güncel düzenlenmesi gelecektir. Şehir içinde yaşanacak olumsuz olaylarla ilgili mücadelemiz devam ediyor. Sorunlarımızı çözmek için elimizden geleni yapıyoruz. Bu sene hanutçuluk, işgaliye konusunda biraz fazlaca sıkacağız sizi.Yaptırmayacağız, bu konuda çok kararlıyım. Bodrum kaymakamı olarak çok net bir şekilde kararlı olduğumu ifade edeyim buradan” dedi.

İlçe Emniyet Müdürü Mete Durukan hayırlı bir sezonun geçmesini dileyerek şunları söyledi:

“Sayın kaymakamımızın talimatları ile ilçemizde yazın daha çok güvenlik görevlisi personeli atayarak turizm sezonunu güvenlibir şekilde atlatmayı sağlayacağız. Bize vereceğiniz destek çok önemli, lütfen kamerasız iş yeri kalmasın. Çalışacak personelinizin kesinlikle kimlik bildirimlerini mutlaka emniyete yapmanız gereklidir. Artık elektronik ortamda bile bildirimleri yapabiliyorsunuz. Artık markette çalıştırılacak personelin bile kimlik bildirimini yapmak zorundasınız” dedi.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, yeni sezonun ve ramazan ayının hayırlı olmasını dileyerek başladığı konuşmasında,hanutçuluk, tabela kirliliği, işgaliye, sahil ve çevre düzenlemesi gibi konularda esnaflara belediyenin yeni düzenlemeleri hakkında bilgiler vererek şunları söyledi:

“Bodrum’a gelecek kruvaziyer gemilerinin bu yıl sayıları çok fazla olacak. Genelde sabah saatlerinde geliyorlar. Sizlerin bazen dükkanlarınızı sabah erken açmanız gerekebilir. Geceleme pek yapmıyorlar, 2-3 saat zaman veriyorlar, gidiyorlar. Hiç olmazsa bu 2-3 saatte sizlerden biraz alışveriş yapmalarını sağlayalım. Önümüzdeki turizm sezonunda turistlerimize rahat bir tatil ve alışveriş olanağı sağlamalıyız. En ufak şekilde bir zorlama, bir sıkıntı yaşarsak bunlarda sıkıntıya düşebiliriz.Bırakalım rahatça dolaşsınlar.Hanutçuluk ile ilgili çok ciddi bir mücadele sürdüreceğiz. Bu sene işgaliye konusunda da ekiplerimiz devamlı olarak sahada kontrolleri gerçekleştiriyor. Çünkü işgaliye ile hanutçuluk beraber gidiyor. Özellikle Bodrum’un dokusuna saygı gösterelim. Biz turiste hizmet veriyoruz. Kapı önüne masa sandalye koyamamalısınız. Sadeliği bozmayalım. Bizim için cepheler çok önemli. Bodrum’un en önemli en güzel yeri mavi beyaz pencereli sokaklarıdır. Maalesef bundan eser yok. Buralar tescilli yapılar, tarihi sit alanları.Buralara müdahale edemezsiniz. Üst pencereleri kırıp kapatamazsınız. Alt pencereleri kırıp olduğu gibi vitrin yapamazsınız. Bunların hepsi 2863 sayılı kültür ve tabiat varlıklarını koruma kanununda bir suçtur. O yüzden lütfen durun, bir şey yapacaksanız belediyeye gelin, bir proje getirin. Sormadan bir şey yapmayın” dedi.

Başkan Aras: “Yeni tabela yönetmeliğini hazırladık”

Tabela yönetmeliğinin işletme sahiplerine tebliğ edileceğini ifade eden Başkan Aras, “Herkes cephesine uygun ve belli dokuda tabela yapmak zorunda. Nasıl bir tabela yapılabileceği konusunda biz, gerekli çalışmamızı yaptık ve bunu tebligat ile ileteceğiz. Belli bir süre vereceğiz. Herkes tabelasını standart hale getirsin. Sezon sonuna kadar süremizi vermiş olacağız” dedi.

Erdoğan Başeymez ise esnaflara hayırlı bir sezon dileyerek, işletmelerin gerekli tüm evraklarıkonusunda hassasiyet göstermelerini istedi.

Toplantı daha sonra,İşgaliye Komisyonunun yeni yapılacak düzenlemeler hakkında bilgiler vermesiyle devam etti. Ardından esnafların soruları cevaplandı,istek ve talepleri dinlendi.

Başkan Aras ve Kaymakam Bilgehan Bayar, toplantı sonunda Trafo Kafe’de Orman Genel Müdürlüğü’nün sergilediği, Karaova ve Mazı bölgesinde geçtiğimiz yaz çıkan orman yangınlarında verilen mücadeleyi anlatan fotoğrafların bulunduğu sergiyi gezdi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu