ÇevreGündemManşet

ÇIRKAN’DA ALTYAPI SIKINTISI

Bodrum-ÇırkanKonacık Mahallesine bağlı olan ancak Pazar günü yapılacak seçimlerle tek başına mahalle olacak olan Çırkan’da yaşayan insanlar yıllardır çözülmeyen kanalizasyon sorunundan dert yakındı.

Kent Haber’e gelen ihbarlar doğrultusunda bölgeye giden ekibimiz mahalle sakinlerinin altyapı sorununu görüntüledi.

Bölgede yerleşim yerlerinin kurulmaya başlandığı günden bugüne yapılan müracaatların bir türlü sonuçlanmadığını ve özellikle yaz aylarında akan pis suların sokaklara taştığını ifade eden Çırkanlılar yetkililerden çözüm bekliyor.

15 yıldır Çırkan’da yaşadığını söyleyen Erol Alkan yaşadıkları mağduriyeti şu sözlerle anlattı:
“Ben buraya ilk yerleştiğimde bu kadar ev yoktu ama şimdi yerleşim çoğaldı. Bu sebeple kanalizasyon sorunu çoğaldı. Kanalizasyon sorunu demek, koku, pislik, çevre kirliliği meydanda demek. Biz bu konuda başvurlar yaptık ama değerlendirmiyorlar. Geldiler baktılar MUSKİ’den neymiş, masrafı çokmuş. Jandarmanın yanındaki binalar bağlı, Kalekonut binaları bağlı ama bizim burası bağlı değil. Burası Bodrum, afedersiniz ama Milasın bir köyünden konuşmuyoruz” dedi.

Her yere dilekçelerle başvurduklarını ancak bir çözüme ulaşamadıklarını belirten mahalle sakinlerinden Şükran Semerci ise şöyle konuştu:
“Herkesn kanalizasyonu ya akıyor ve kimse ilgilenmiyor. Her yer meydana akıyor, yollardan akıyor. Yazın koku sinek bizi bıktırmış duruma” dedi.

Bölgede ciddi bir altyapı sıkıntısı olduğunu ifade eden Pervin Başaran bütün bölgenin aynı sorundan müzdarip olduğunu belirterek şunları söyledi:
“Köyün tümü böyle. Pedesa Villalarının kanalizasyonu dereye akıyor. Arıtması var diyorlar ama kokudan sinekten durulmuyor. İlaçlama için arıyoruz kimse gelmiyor. Bölgenin tümünün kanalizasyonu yok. Özellikle yazın çok sıkıntı çekiyoruz” dedi.

Çırkan mahallesindeki bazı müstakil evlerin bahçelerinde üzeri derme çatma bir şekilde kapatılmış foseptik çukurları durumun vehametini gözler önüne seriyor.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu