ÇevreManşetSiyaset

Girgin’den Bodrum’daki Hukuksuz Ağaç Kesimine Tepki

Girgin:"Bu Satışa Karşı Çıkmıştık! "

 

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, daha önce satışına karşı çıktığı Bodrum Bitez’deki arazide, şirket tarafından yapılan hukuksuz ağaç kesimine tepki gösterdi.

Girgin şu açıklamalarda bulundu:

“Bodrum bu sabaha sosyal medyaya düşen ağaç kesimi fotoğrafları ile uyandı. Başta Bodrum Belediye Başkanımız Ahmet Aras ve tüm Bodrumlular bu konuya tepki gösterdi.

Geçtiğimiz yıl, 12 Kasım’da Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, Bodrum Bitez’deki arazi satışına tepki göstererek, özelleştirmelerden sorumlu Hazine ve Maliye Bakanı’na şöyle demiştim: “Bu sabah Resmî Gazete’de yayımlandı Sayın Bakan; seçim bölgemde, Bodrum Bitez’de büyük bir arazinin özelleştirilmesi haberini okuduk. 21 Mayıs’ta kurulmuş -daha bu yıl- ihaleye girmeden önce 9 Haziranda da tescil edilmiş olan bir inşaat şirketine 29 bin metrekarelik büyük bir arazi 252 milyon liraya satılmıştır. Burada ne yapılacaktır? Niçin satılmıştır? Yerel yönetimin, sivil toplum örgütlerinin ve halkın görüşü alınmış mıdır?”

ŞİRKET ÖZELLEŞTİRME İDARESİNİN AÇTIĞI HUKUKSUZLUK YOLUNDAN YÜRÜYOR

Özelleştirme İdaresi’nin, Belediye’nin hukuki itirazlarını ve devam eden hukuki süreci dikkate almadan böyle bir satış yapması ne kadar hukuksuzluksa; şirketin, Belediye’nin yürüttüğü hukuki süreci dikkate almadan ağaç katliamı yapması da o kadar hukuksuzluktur.

Bu sürecin takipçisi olacağız. Belediyemizin ve Bodrumluların mücadelesini her alanda büyüteceğiz.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu