HayatManşet

Büyükşehir Ulu Çınarların Yanında

703 ailenin evine gidilerek yaşlılara hizmet edildi

 

Muğla Büyükşehir Belediyesi kış mevsimi şartlarında daha da büyük önem kazanan “Kırsaldaki Çınarlar” projesiyle vatandaşlara evlerinde hizmet veriyor. Projeyle kendi yaşamını idame ettirmekte zorlanan 65 yaş ve üstü yaşlılara destek sağlanırken il genelinde 703 ailenin evine gidilerek yaşlılara hizmet edildi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi kendi yaşamını idame ettirmekte zorlanan 65 yaş ve üstü yaşlıların yaşam koşullarının iyileştirilmesi 2017 yılında Kırsaldaki Çınarlar Projesini hayata geçirdi. Proje kapsamında yaşlılara, sosyal, teknik ve fiziksel destek sağlanıyor. Özellikle içinde bulunduğumuz mevsim şartları nedeniyle hizmetin önemi daha da artarken Büyükşehir Belediyesi sağlık ekipleri 13 ilçede vatandaşların yanında oluyor.

Yaşlıların Bağımsız Yaşamaları Destekleniyor

Kendi yaşamını idame ettirmekte zorlanan 65 yaş ve üstü yaşlılara özellikle sağlık ve sosyal anlamda birçok destek sağlayan Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından, yalnız yaşayan yaşlılara ev temizliği, banyo, saç, sakal traşı, kuaförlük hizmetleri, tırnak kesimleri gibi öz bakım hizmetlerini de veriliyor. Bu şekilde yaşlıların bağımsız yaşamaları desteklenirken farklı alanlardaki eksikleri de gideriliyor. Ayrıca ekipler, musluk değişimi, TV kanallarının ayarlanması, küçük boya işlerinin yapılması, ampul ve perde takılması, engelli vatandaşlarımıza lavabo ve banyolarında tutamaçların yapılması gibi küçük ev tamiratlarının da gerçekleştirilmesini sağlıyor.

Tehlikelerden uzaklaştırma faaliyetleri yapılıyor

Kırsaldaki Çınarlar Projesi kapsamında Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından, yaşlılar için düşme önleme ve tehlikelerden uzaklaştırma faaliyetleri de yapılıyor. Bu faaliyetler arasında yaşlılarda görülen ev düşmeleri sonucu oluşan kırıkların önüne geçilebilmesi için eşiklerin yok edilmesi, merdivenlerin trabzanlarının kontrolü, basamaklarına kaymaz bant yapımı, baston altı lastiklerin yenilenmesi, ayakkabı taban kontrolü, duman detektörü montajı, banyoya ve tuvalete tutamaç montajı ve kaydırmaz konulması yer alıyor.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu