ÇevreGündemManşet

Çiftçiler “Zirai Don” Nöbeti Tutuyor

Soğuk ve Yağışlı Hava Etkili Olacak

 

Muğla ve ilçelerinde sebze yetiştiren üreticiler, zirai don riskine karşı seralarda kurdukları sobaları yakarak nöbet tutuyor.

Muğla Meteoroloji İstasyon Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, hava sıcaklığı Muğla ve ilçelerinde gece saatlerinden itibaren sıfırın altında seyrediyor.

İlçelerde sebze yetiştiren çiftçiler, havanın soğumasıyla seralarda kurdukları sobaları yakarak zirai dona karşı önlem aldı.

Seraların farklı noktalarına astıkları termometrelerle ortamın ısısını ölçen çiftçiler, sabahın ilk ışıklarına kadar sobaları yakmaya devam ediyor.

Fethiye İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, üreticilerini nöbette yalnız bırakmadı. Gece boyu sera üreticilerini ziyaret eden İlçe Müdürü ve personeli üreticilere destek oldu.

Tarım ve Orman İl Müdürü Barış Saylak da üreticileri telefonla arayarak her zaman yanlarında olduklarını ve desteklerini ifade etti.

“Tarımın ve üretimin mesaisi yoktur” diyen Saylak, üreticilerini, afetlerde olduğu gibi zirai donda da yalnız bırakmayacaklarını söyledi.

Saylak, Fethiye, Seydikemer, Dalaman, Ortaca ve Köyceğiz’de ekiplerin çalışma yürüttüklerini kaydetti.

Meteolojinin son verilerine göre;

“Yapılan son değerlendirmelere göre; Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın, bu hafta sonundan (22.01.2022 Cumartesi ) itibaren bölge genelinde etkili olması bekleniyor. Önümüzdeki hafta başından (24.01.2022 Pazartesi) itibaren ise, bölgemizin Karadeniz üzerinden gelecek daha soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına gireceği, bunun sonucunda bölge genelinde aşırı soğuk hava koşullarının görüleceği tahmin ediliyor.

22.01.2022 Cumartesi günü yağışların, Güney Ege ve Akdeniz’de kuvvetli yağmur ve sağanak, yüksek kesimlerde yoğun kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

23.01.2022 Pazar günü; yağışların Akdeniz kıyı kesiminde yağmur ve sağanak, yüksek kesimlerde ise kar yağışlı olması bekleniyor.

24.01.2022 Pazartesi gününden itibaren; Karadeniz üzerinden gelecek aşırı soğuk hava nedeniyle bölgemizde beklenen yağışların yüksek kesimlerde kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Yapılan son değerlendirmelere göre aşırı soğuk ve kar yağışlı havanın 27.01.2022 Perşembe gününe kadar etkili olması bekleniyor.

Aşırı soğuk hava, yoğun kar yağışları, çığ tehlikesi ve zirai don için vatandaşlarımızın ve yetkililerin, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yayınlayacağı güncel hava tahmin ve uyarı raporlarını takip etmeleri önem arz etmektedir.”

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu