GündemManşetSiyaset

AK Parti’den Teşekkür İYİ Parti’den Kınama

Valilik Paylaşımına Tepki Gösterdiler

 

Hafta sonu Muğla merkezinde bir dizi açılış gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra halka seslendi. Yoğun katılım sonrası AK Parti İl Başkanı Kadem Mete teşekkür metni yayımlarken İYİ Parti Muğla İl Başkanı Davut Cumhur Akmeşe ise Muğla Valiliğinin paylaşımı nedeniyle kınama içeren bir basın açıklaması yayımladı.

AK Parti Muğla İl Başkanı Mete yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Muğla’mız bugün Seydikemer’den Datça’ya, Marmaris’ten Bodrum’a kadar tek yürek halinde Menteşe ilçemize akın etti. Resmi rakamlara göre yaklaşık 50.000 hemşehrimiz ve meydana giremeyen binlerce vatandaşımız hava şartlarına aldırış etmeden Sayın Cumhurbaşkanımızı karşılamak üzere toplu açılış programımıza katıldı. Muğla’mız bir kez daha milletin adamını bağrına bastı.

Menteşe ilçemizde eşi görülmemiş bir coşku, eşi görülmemiş bir heyecan vardı bugün. Heyecanımızın yanı sıra İlimize kazandırılan onlarca projenin toplu açılışını gerçekleştirmenin haklı gururunu ve sevincini de yaşadık bugün.

Meydanların dli bir kez daha ifade etmiştir ki milletimizin Sayın Cumhurbaşkanımıza ve AK Partiye olan sevdası her geçen gün artarak devam etmektedir.”

İYİ Parti İl Başkanı Akmeşe’nin kınama metninde ise şu ifadelere yer verildi:

“Partili Cumhurbaşkanlığı Sisteminin ülkemizi getirdiği durum tam olarak Muğla’mızda yaşanmıştır. Tarafsız olması gereken kurumlar, devleti temsil eden görevliler bugüne kadar örneği yaşanmamış bir pervasızlıkla parti propagandasına soyunmuşlardır.

Cumhurbaşkanının Muğla ziyareti sonrası Muğla Valiliğinin resmi hesaplarından civar illerden bile otobüslerle toplanılan kalabalıkların ellerinde AKP bayraklarını salladığı görüntüler paylaşılarak aleni olarak parti propagandası yapıldı.

Şimdi doğal olarak soruyoruz:

Devleti temsil etmesi gereken Muğla Valiliği AKP’yi mi temsil ediyor?

Sosyal medya hesabını yöneten görevliler AKP teşkilatından mı maaş alıyor?

Muğla Valiliği sadece AKP ye oy veren vatandaşlara mı hizmet ediyor?

Cumhurbaşkanının Valilik ziyaretinin paylaşılması varken, Ellerinde AKP bayrakları olan siyasi bir paylaşımın yapılması Sayın Valinin mi yoksa sosyal medyayı yöneten görevlilerin mi tercihi?

Unutulmamalıdır ki Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacak, siyasi partiler, siyasi figürler bir gün değişecektir.

Devleti temsil etmesi gereken 81 ilimizin valisinden beklentimiz, tüm vatandaşlara karşı eşit ve tarafsız bir konumda hizmet vermeleridir. Türk milletinin gönlünde ve gözünde var olan Devlet adamı kavramının tüm bürokratlarca benimsenip yapılan çalışmalar partilerden, hükümetlerden bağımsız ve tüm vatandaşların eşit olarak görüldüğü bir anlayışta hizmet vermelidirler.

Muğla Valiliğinin ve devlet kurumlarının siyasi içerikli paylaşımlarının kabul edilmesi, hoş görülmesi asla mümkün değildir. Devlete ve demokrasiye sahip çıkılmalıdır. Demokrasi bir gün kendisini örseleyenlere de lazım olacaktır.

Muğla Valiliğini bu partizan tutumundan dolayı kınıyor, özür dilemeye ve paylaşımlarını derhal kaldırmaya davet ediyoruz.”

 

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu