ÇevreGündemManşet

PAŞATARLASI’NDA TRAFİK YENİDEN DÜZENLENDİ

Bodrum’da trafiğin çift yönlü aktığı Paşatarlası Sokak’ta akışın tek yön olarak yapılması kararlaştırıldı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığınca alınan karara göre; Kumbahçe Mahallesi Paşatarlası Sokak’ta Halikarnas’ın bulunduğu bölgeden Gemi Yanaşma İskelesi’nin bulunduğu yere kadar trafik akışı tek yönden sağlanacak. Böylelikle Gemi Yanaşma İskelesi’nin bulunduğu bölgeden Halikarnas istikametine motorlu araçla seyretmek yasak.

Karara ilişkin yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Kumbahçe Mahallesi Paşatarlası Sokak’ın bulunduğu bölgede Hüseyin Turgut Karabağlı İlköğretim Okulu’nun giriş ve çıkış saatlerinde servis araçlarından dolayı trafik sıkışıklığı yaşandığı, öğrencilerin duran araçlar arasından karşıya geçmeye çalıştığı, bu durumun kazalara sebebiyet verebileceği, ayrıca limana gelip giden servis araçlarının ve söz konusu okulun karşısında bulunan teknelere yolcu taşıyan tur otobüslerinin trafik yoğunluğu yarattığı, ayrıca park ihlalleri yapılması nedeniyle Paşatarlası Sokak’ın halihazırda çift yön olarak kullanılamadığı tespit edilmiştir. Paşatarlası Sokak’ın imar planı uygulanıncaya kadar ekte yer alan görseldeki gibi tek yön güzergahında hizmet vermesi uygun değerlendirilmiştir.”

Bu kararın ardından sokak üzerine gerekli işaretlemeler yapıldı.

Öte yandan sokağın tek yön olduğu bilmeyen sürücülerin ters yönden seyrettiği görüldü.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu