GündemKültür SanatManşet

SAHİLLERDE KOMEDİ VE AHUDUDU RÜZGARI ESECEK

biletix görsel-01-01Tiyatrokare’nin 25. tiyatro sezonu için hazırladığı “AHUDUDU” 19 /25 Ağustos arasında Edremit, İzmir, Bodrum, Datça, Antalya’yı kapsayan bir turneye çıkıyor.

Dünyanın en ünlü starları tarafından yorumlanan oyunun başrollerinde, Ahududu kadınları olarak bu kez Suna Keskin ve Melek Baykal var! Melek Baykal, bu oyunla, yıllar sonra yeniden tiyatroya dönüyor.

Dünyada en çok sahnelenen oyunlardan olan, Joseph Kesselring’in “Arsenic and Old Lace” adlı eseri, “Ahududu” adıyla usta tiyatrocu Nedim Saban tarafından derlenerek, sahneye taşındı. Kara komedinin en iyi örneklerinden sayılan “Ahududu”, insanları huzura kavuşturmak, yalnızlıklarından kurtarmak için zehirleyen Müşfike ile Mürşide ve onların çevresindekilerin hikayesini anlatıyor. Oyundaki ahududu kadınlarını Suna Keskin ve Melek Baykal oynuyor.

Melek Baykal, yıllar sonra bu oyunla sahneye dönüyor. Oyunun diğer rollerinde Cem Güler, Halim Ercan, Bülent Seyran, Dicle Alkan, Birol Engeler, Özgür Yetkinoğlu var. Nedim Saban da bu oyunda, deli tiplemesiyle yıllar sonra, tiyatronun perde arkasından perde önüne geçiyor.

Aralık ayından bu yana gittiği her yerde kapalı gişe oynanan Ahududu’nun yaz turnesi 19 Temmuz’da Gömeç Artur Sitesi’nde başlıyor. Oyun 21 Ağustos’ta Bodrum Kale, 22 Ağustos’ta Datça Amfi Tiyatro, 24 Ağustos’ta İzmir Bostanlı Suat Taşer Tiyatrosu, 25 Ağustos’ta Antalya Konyaaltı Açıkhava Tiyatrosu’nda oynanacak.

Ekin Yazı Dostları tarafından Yılın Komedisi seçilen “AHUDUDU”, Melek Baykal’a İsmail Dümbüllü Ödülü’nü kazandırdı.

Nedim Saban, İstanbul ve Anadolu’da kapalı gişe oynanan komedi konusunda şunları söyledi. “Yaz turneleri eskiden tiyatroların vazgeçilmez etkinliklerindendi. Neredeyse 30 farklı belde ve ilçe dolaşılır, İzmir, Antalya, Bursa gibi merkezlerde günlerce perde açılırdı. Çeşme ve Bodrum turnelerinde 3000 kişi Kale’de olur, bir o kadar kişi dışarıda kalırdı. Eğlence anlayışının değişmesi, yazlıkçıların eskisi kadar uzun tatiller yapmaması, turizmde durgunluk ve yerel yönetimlerin yazlık yerlerde sanata desteği yok denecek kadar azaltması nedeniyle, pekçok şey gibi, yaz turneleri de neredeyse sona geldi. Çeşme’de çok yüksek bir tüketim olduğu halde, ne yazık ki tiyatro artık yok denecek düzeyde. Bodrum Kale’de bu yıl perde açabiliyoruz, ama kimbilir bir daha gelebilecek miyiz? İstanbul’da bile şahane yazlık bahçeler olur, ustalarımızı seyretme fırsatı bulurdu. O da kalmadı!”   Tiyatroya dönmenin mutluluğunu yaşayan Melek Baykal ise, turneleri özellikle çok sevdiğini, yeni yerlerde yeni seyircilerle karşılaşmaktan büyük mutluluk duyduğunu beliterek, Edremit’ten Bodrum ve Antalya’ya uzanan turneyi heyecanla beklediğini vurguladı.

“AHUDUDU” oyunun İzmir, Bodrum, Datça biletleri, Biletix ve gişelerde satışa sunuluyor. Artur ve Antalya biletleri ise Buradaetkinlikvar ve gişelerden temin edilebiliyor.

AHUDUDU Oyun Künyesi

Yazan: Joseph Kesselring

Uyarlayan/ Yöneten: Nedim Saban

Dekor Tasarımı: Barış Dinçel

Kostüm Tasarımı: Günnur Çaras

Işık Tasarımı: Yüksel Aymaz

Yardımcı Yönetmen: Erdinç Doğancı

Oyuncular: Suna Keskin/ Melek Baykal/ Nedim Saban/ Cem Güler/ Halim Ercan/ Bülent Seyran/ Dicle Alkan/ Birol Engeler/ Özgür Yetkinoğlu

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu