AsayişÇevreGündemManşet

EŞ ZAMANLI YANGINLAR…

Bodrum ve Milas ilçelerinde çıkan orman yangınında 46 hektarlık alan küle döndü. Havadan ve karadan yapılan çalışmalarla alevler kontrol altına alındı, bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor.

Milas ilçesi Tuzabat Mahallesinde sabah saatlerinde orman yangını çıktı. Bodrum – Milas karayolu yakınındaki yangına ekipler hemen müdahale etti. Havadan yangın söndürme helikopterleri, karadan da arazözlerle alevlerle mücadele etti. Yangının kontrol altına alma çalışmaları devam ederken, alevler rüzgarın da etkisiyle yeniden yükseldi. Günün ilerleyen saatlerinde ekiplerin yoğun çalışmasıyla yangın söndürüldü.

İkinci yangın haberi ise Bodrum’a bağlı Mumcular Mahallesi Bayır Mevkiinde geldi. Bayır köyü yakınlarında çıkan orman yangını rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüdü. Alevlere 10 yangın söndürme helikopteri,  50 arazöz, iş makinesi ve çok sayıda orman işçisi müdahale etti.

Ekiplerin müdahalesi sırasında Bayır Köyü içinde, 112 Acil Sağlık, Muğla AFAD, Jandarma ve Muğla 911 Arama Kurtarma ve Araştırma Derneği ekipleri yangının yerleşim alanına yaklaşmaması için hazır bekledi. Kontrol altına alınmaya çalışan yangın Bayır Köyündeki bazı evlerin yanına kadar ulaştı.

Akşam saatlerinde rüzgarın da etkisini yitirmesiyle yangın kontrol altına alındı. Yangında yaklaşık 40 hektarlık çam ormanı kül oldu. Yangın alanlarında soğutma çalışmaları devam ediyor.

 

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu