GündemManşetSiyaset

Partisinden İstifa Etti

İYİ Partinin Koltuk Sayısı 6'ya Düştü

 

Bodrum eğlence sektörünün tanınmış isimlerinden, İYİ Parti Bodrum Belediye Meclis Üyesi Atilla Serttaş, partisinden istifa etti.

2019 Yerel Seçimleri öncesinde 7 Aralık 2018 günü Konacık’taki parti binası önünde düzenlenen törenle İYİ Parti üyesi olan işadamı Atilla Serttaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile partisinden istifa ettiğini duyurdu. Serttaş, istifa açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Bildiğiniz üzere, 2019 Yerel Seçimlerinde İYİ Parti Bodrum Belediye Başkan adayımız Sayın Mehmet Tosun ile birlikte Bodrum’a hizmet etmek adına İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi olarak yola çıkmıştık.

Bu yola çıkarken benim şahsi hedefim ise; bana çok şey vermiş olan Bodrum’a borcumu ödemek, eski çarşılarını hak ettiği yere getirmek ve yeme-içme, eğlence sektörüne hizmet etmekti. Bunu yaparak Bodrum’u gastronomi ve eğlence sektöründe dünyada da hak ettiği yere getirmek amacıyla yola çıkmıştım. Aslında toplumun siyaset ve siyasiler hakkında bir ön yargısı bulunmasına rağmen siyasete girmek, toplumsal bir görevdir. Ancak bu görev oldukça meşakkatli ve zordur. Nedeni ise; tüm hayatınızı toplumun önüne dökersiniz. Varınızı yoğunuzu, zaman ve enerjinizi bu göreve ayırırsınız. İşinizi, yaşamınızı; kamuoyuna ve topluma açar, her zaman eleştiriye açık olursunuz. Bu yüzden siyasete atılan tüm partilerden arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Tabii ki iş takipçiliği ve menfaat-çıkar ilişkisinde olup siyasetten güç alanları saymıyorum.

Cumhuriyetimizin kurucularından rahmetle andığımız Sayın İsmet İnönü’nün, “Bir memlekette, namuslular, namussuzlar kadar cesur olmadıkça, o memlekette kurtuluş yoktur” sözü bu yolda bizleri de cesaretlendirmiştir. Ve şahsım bu cesaretle bir süreliğine siyasi kimliğimi ve siyaseti bırakarak, üyesi olduğum İYİ Parti’den istifa ediyorum.

Yola çıkış amacım olan; yeme-içme ve eğlence sektörünün sorunlarına çözüm bulmak ve sektörün gelişmesi konusunda çok daha fazla mesai harcayacağım. Özellikle pandemi sürecinde zora düşmüş olan bu sektörün sorunlarını anlatırken siyaset yaptığımız düşünülmesin, başka bir partiyi eleştirmek adına söylem yaptığımız düşünülmesin, üyesi olduğumuz partiye siyaset yaptığımız düşünülmesin diye istifa ediyorum.

Bağımsız olarak hem Bodrum Belediye Meclisinden hem de Bodrum Ticaret Odası Meclisinden sözümüzü esirgemeden; çözüm ve uzlaşı yolları aramak ve son dönemde oluşan adaletsizliklere, haksızlıklara ve yanlış uygulamalara karşı sesimizi duyurmak adına çalışacağım. 365 gündür siftahsız kapanmış işletmelerin, bu sektörde çalışan binlerce Bodrumlu arkadaşımın sesi olmak adına yoluma siyaset dışı devam edeceğim. Saygılarımla bildiririm.”

İYİ Parti belediye meclis grubunda daha önce de Numan Cömert partisinden istifa ederek bağımsız üye statüsüne geçmişti.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu