Manşet

Bodrum’un Gelecek Vizyonunu Konuştular

“Arama Bodrum Vizyon Konferansı”nda Bodrum’un Geleceği Konuşuldu

 

Bodrum’un gelecek vizyonu “Arama Bodrum Vizyon Konferansı” ile masaya yatırıldı. Bodrum’un sosyo-ekonomik gelişimini ve yarımadanın planlanmasının konuşulduğu toplantıda ayrıca, Bodrum’un sorunlarına çözüm yolları arandı.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Başkan yardımcıları Emel Çakaloğlu, Önder Batmaz, CHP Bodrum İlçe Başkanı Halil Karahan, CHP’li Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Planlama Proje Müdürlüğü ekipleri ve şehir plancıları ile hafta sonu kampa girdi.

Hafta sonu Çiftlik Mahallesi’ndeki bir otelde iki gün süren çalışmada katılımcılar Bodrum’u bütüncül olarak ele aldı.  Sosyal, ekonomik, kültürel ve çevresel faktörlerinin de içinde olduğu imar, turizm, tarım, üretim, kültür, sağlık, eğitim, ulaşım, altyapı gibi politikalarının konuşulduğu konferansta, öncelikli olarak korunacak alanlar ve imar planlarının turizme olan etkileri masaya yatırıldı.

Cumartesi günü sabah saatlerinde başlayan ve pazar günü akşam saatlerine kadar devam eden toplantının ilk gününde beyin fırtınası yapan katılımcılar, Bodrum’un güçlü yönleri, zayıf yönleri, fırsatları ve tehditleri listeledi. Özelleştirme idaresi tarafından satışa çıkarılan alanlar, arkeolojik alanlar, SİT durumlarının değiştirilmesi ve nazım imar planlarında yaşanan zorluklar konu başlıkları arasında ilk sıradaydı.

BAŞKAN ARAS “GELECEK NESİLLERE DAHA GÜZEL BİR BODRUM BIRAKMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Bodrum’un vizyonunu geliştirmek için yapılan toplantıda en büyük hayalinin, gelecek nesillere daha güzel bir Bodrum bırakabilmek olduğunu ifade eden Başkan Aras, “Turizm, tarım ve denizciliği içine alan, tarihiyle, kültürüyle ve yerel değerleriyle kalkınan bir Bodrum hayal ediyorum.” dedi.

Başkan Aras, “Meclis üyelerimizle birlikte sunumlar aldık. Bodrum’un mevcut durumunu, imar planlarının hali hazırdaki durumlarını irdeledik. Bundan sonra gelecekte nasıl şekillenebilir, bunların tartışmasını yaptık. Bununla birlikte bütün planları irdeleyeceğiz.  Bodrum’un hızlı yapılaşmasını ve sebeplerini bularak Bodrum’u nasıl koruruz bunun yol haritasını çıkaracağız. Yani tarihini, sanatını, kültürünü nasıl geliştiririz, ekonomisini nasıl sağlarız, nüfus artışını nasıl engelleriz, göçün olumsuz etkilerini nasıl ortadan kaldırırız, alt yapı eksiklerini nasıl tamamlarız, çalışmalarımız bunlar üzerine oldu ve devam edecek” diye konuştu.

Başkan Yardımcısı Emel Çakaloğlu, Bodrum için çok faydalı bir çalışma olduğunu ifade ederek şunları söyledi; “İki gündür belediye meclis üyelerimizle birlikte ilçemizle ilgili çalışmalar yapıyoruz. Zayıf yönlerimiz, güçlü yönlerimiz, artılarımız eksilerimiz hepsini bir torbaya koyuyoruz. Daha sonra sonuç bildirgesine ulaşacağız. Önümüzdeki haftalarda plancı arkadaşlarımızla birlikte gezi programlarımız olacak. Yerinde görerek, Bodrum’un geleceğini planlama çalışması yapacağız. Çok iyi bir çalışma olduğunu düşünüyorum. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi.

CHP İlçe Başkanı Halil Karahan ise “Bu toplantıdan çıkacak eylem planına bütüncül bakmalıyız ve kararlı olmalıyız” dedi.

Toplantının ikinci günü sonuç bildirgesi için bir araya gelen katılımcılara “Nasıl bir Bodrum hayal ediyorsunuz” sorusu yöneltildi. Bodrum’un geleceğini planlamak için yol haritası belirlendi. Konferansın sonuç bildirgesi önümüzdeki günlerde planlamacılar tarafından kaleme alınacak ve çıkan eylem planı manifesto olarak kamuoyu ile paylaşılacak.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu