AsayişGündemHayatManşet

UZ AİLESİNİN ACISI YOLA TAŞTI

Bodrum Uz ailesiİlkokul öğrencisi 10 yaşındaki Ada Uz’un ölümü, ailesi başta olmak üzere Bodrumlulara büyük üzüntü yaşattı.

Geçtiğimiz 5 Haziran günü annesi Oya Erol Uz ile birlikte Turgutreis Mahallesi’ndeki yelken antrenmanından dönen Ada Uz Caddenin kenarında gördüğü ağaçtan dut yemek için yolun karşısına geçmek istediği sırada annesinin gözü önünde hızla gelen bir otomobil çarptı. Ağır yaralanan çocuk, ambulansla özel bir hastaneye kaldırıldı. Beyin kanaması geçirdiği belirlenen Ada Uz 17 gün boyunca verdiği yaşam mücadelesini kaybetti.

Trafik kazasının yaşandığı Turgutreis Mahallesi Turgut Özal Caddesi üzerinde yeterince güvenlik tedbiri olmadığını ve araçların dikkatsiz bir şekilde seyrettiğini öne süren Uz’un ailesi ile yaklaşık 100 kişilik grup, cenaze töreninin ardından bölgede toplandı. Yolu trafiğe kapatan grup daha sonra oturma eylemi yaptı.

Eyleme çevre binalardaki vatandaşlar balkonlarından bazı sürücüler ise araçlarının içinden destek verdiler.

Kaza anını gördüğünü ve yaralanan çocuğun öldüğünü yapılan eylemle öğrendiğini ifade eden Faruk Demir isimli vatandaş şunları söyledi;

“Kazayı da gördüm, burada değildim bir süredir şimdi öğrendim öldüğünü. Yıkıldım yani gidemiyorum. Benimde iki tane oğlum var. Araçlar hakikaten bu yoldan çok hızlı gidip geliyor. Yetkililer bir çözüm bulmalılar.”

Bölgede yeteri kadar güvenlik tedbirinin alınmadığını, kaldırımın dahi olmadığı ve yaşanan trafik kazaların dikkatsizlikten meydana geldiğini savunan grubu Jandarma ekipleri ikna etmek için uğraştı.

Oğlunun resmini bir an olsun elinden bırakmayan acılı anne Oya Erol Uz, yetkililerin bu yola gelerek eksiklikleri yerinde görmesi gerektiği vurgulayarak şunları söyledi:

“Alt yol kapatıldı, üst yola bir buçuk iki aydır trafik verildi. Ne bir trafik kontrolü ne trafik levhası ne kaldırım hiçbir şey yok. Benim çocuğum yolun kenarında yani normalde kaldırım olması gereken noktada beklerken araba çarptı ve hayatını kaybetti. Hayat bu kadar ucuz değil.”

Yaklaşık 1,5 saat yolu trafiğe kapatan gruba, jandarma ekipleri bölgede uygulama yapacaklarını ve durumu gerekli yerlere bildirecekleri sözünü verdi. Grup üyeleri bir süre daha alkışlı eylemlerini sürdürdükten sonra yolu trafiğe açtı.

 

 

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu