GündemHayatSağlık

Bodrum’un Hayat Sohbetleri Devam Ediyor

Sohbet Konukları “Bodrum’da Pandemi ve Sağlık Sektörü” Temasını İşlediler

Bodrum Belediyesi, pandemi kısıtlamalarının yaşandığı şu günlerde online yaptığı “Hayat Sohbetleri” yayınları ile Bodrumluların evlerine konuk oluyor.  Her cumartesi saat 16.30’da canlı olarak yayınlanan “Hayat Sohbetleri” farklı konu ve konuklarla gerçekleştiriliyor.

Bodrum Belediyesi tarafından düzenlenen “Hayat Sohbetleri”  12 Aralık Cumartesi günü “Bodrum’da Pandemi ve Sağlık sektörü” teması ile gerçekleştirildi. Mausolos Sergi Salonu’ndan yapılan ve belediye Youtube ve Facebook hesaplarından canlı olarak yayınlanan programın moderatörlüğünü Didem Baydar üstlendi. Programa, Belediye hekimi Dr. Mustafa Yılmaz, ve Belediye psikoloğu Dr. Feyza Öztürk ve KBB Uzmanı Dr. Fatih Ayden konuk olarak katıldı.

Bodrum Belediyesi’nin resmi sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlanan program binlerce kişi tarafından izlenirken, covit-19 hakkında önemli bilgiler aktarıldı.

KBB Uzmanı Dr. Fatih Ayden, koronavirüsten korunmak için, maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uymak gerektiğini vurguladığı konuşmasında, bireylerin bağışıklık sistemlerini güçlü tutmalarının da hayati önem taşıdığını söyledi. Virüsü öldürecek tek ilacın vücudun kendi üreteceği antikorlar olduğunu belirten Ayden “Virüs kendi kendini çoğaltmak için bir canlıya ihtiyaç duyar. Kendini eşlemesi lazım. Vücuda girdiği anda hastalık yapar. Ancak vücut yavaş yavaş bunu tanır ve antikor dediğimiz, onun şifrelerini çözüp virüse karşı bir direnç geliştirir ve onu yok eder. Yani aslında virüsün tedavisi tamamen vücudun kendisinin antikor üretmesine dayalı bir tedavidir. Virüsü öldürecek tek ilaç, vücudun üreteceği antikordur” dedi. Ayden, bu antikorların ya doğal ve bağışık halde vücutta bulunduğunu ya da hastalıktan önce aşı ile vücuda tanıtıldığını anlattı.

Bodrum Belediyesi hekimi Dr. Mustafa Yılmaz da covit-19 testleri ve antikor testleri hakkında bilgiler verdi. Yine Bodrum Belediyesi Psikoloğu Dr. Feyza Öztürk ise pandeminin neden olduğu zorunlu izolasyon döneminde  insan psikolojisinin nasıl etkilendiğini anlattı. Öztürk, insanların aşırı kaygı durumu ile nasıl baş edebileceklerine dair önemli bilgiler verdi.  Programa, Bodrumlu müzisyen Bate Bahadır Aksoy da  müziğiyle eşlik etti.

Bodrum Belediyesi Hayat Sohbetleri , her cumartesi saat 16.30’da farklı konu ve konuklarla devam edecek.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu