GündemManşetSağlık

Kısıtlamada Ekmek Dağıtımı

Kızılay Ekmeği Vatandaşın Kapısına Götürdü

 

Koronavirüs salgını nedeniyle iki günlük sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı Muğla’da, Kızılay Muğla ve Menteşe Şubesi gönüllüleri, 300 ailenin ekmek ihtiyacını karşıladı.

Kiramettin ve Saburhane Mahallesi sokaklarını yaya olarak dolaşan yönetim kurulu üyeleri ve görevliler, ekmek ihtiyacı olan vatandaşların kendilerine camlardan seslenmelerini istedi.

Kapı ve pencerelerine çıkarak ekmek taleplerini bildiren vatandaşlara Kızılay görevlileri ekmek, evde bulunan çocuklara da bisküvi ve çikolata ulaştırdı.

Türk Kızılay Menteşe Şube Başkanı Kenan Gürbüz, gazetecilere yaptığı açıklamada, sokağa çıkma kısıtlaması süresince ihtiyaç sahibi vatandaşlara sıcak ekmek ulaştırdıklarını söyledi.

Ekmek dağıtımı esnasında özellikle 65 yaş üstü vatandaşlar ile ihtiyaç sahiplerine öncelik verdiklerini anlatan Gürbüz, bu süreçte muhtarlar ile sürekli iletişim halinde olduklarını aktardı.

Türk Kızılay olarak pandemi sürecinde ihtiyaç sahibi vatandaşların yanında olduklarını belirten Gürbüz, “Menteşe’de yaşayan ihtiyaç sahiplerine yardımlarımız devam edecek. Menteşe şubesi olarak Nisan ayından bu güne kadar bin aileye gıda, kıyafet ve maddi yardımda bulunduk. Pandemi sürecinde ilçemizde 500 adet maske ve dezenfektan dağıttık.” dedi.

Gürbüz, Türk Kızılay Muğla Şubesinin de Kovid-19 ile mücadele çalışmaları kapsamında Nisan aynından bu yana 3 bin haneye gıda, konserve ve kıyafet yardımı ulaştırıldığını, 6 bin adet de maske ve dezenfektan dağıtımı yapıldığını da sözlerine ekledi.

Kısıtlama nedeniyle evlerinden çıkamayan vatandaşlar, Kızılay ekiplerine teşekkür etti.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu