GündemManşetSpor

Denizin Kızları Tam Yol İleri

Avrupa Kupasından Eledikleri İzmir BB SK'nü Lig Maçında da Yendiler

 

THF Kadınlar Süper Liginde bugün oynanan erteleme maçında Yalıkavakspor ile İzmir BB karşıkarşıya geldi. Avrupa Kupasında rakibini saf dışı eden ev sahibi Yalıkavakspor bu maçtan da 32-25 üstünlükle ayrıldı.

Bodrum temsilcisi Yalıkavakspoar ile İzmir takımı arasında daha önce oynanması gereken ancak İzmir depremi nedeniyle maç bugün Binnaz Karakaya Spor Salonunda oynandı. Müsabakayı Bodrum Belediye Başkan Yardımcıları Emel Çakaloğlu, Tayfun yılmaz ile kısıtlı sayıda seyirci izledi.

Avrupa Kupasının ilk turunda eşleşen iki takım arasındaki üçüncü maçı da Yalıkavakspor kazandı. Kupada rakibini saf dışı eden ev sahibi takım, özellikle ilk yarı etkili oyunuyla rakibine üstünlük sağlayarak soyunma odasına 16-11 önde gitti.

Maçın ikinci yarında ise daha etkili oynayan İzmir temsilcisi farkı 2 sayıya kadar düşürdü. Hakem kararlarının sıklıkla tartışıldığı maçta kazanan taraf yine Yalıkavakspor oldu. Karşılaşmayı 32-25 öde tamamlayan Yalıkavakspor Avrupa Kupasında da Muratpaşa Belediye ile eşleşmişti.

Maçın değerlendirmesini yapan Yalıkavakspor Antrenörü Kıvanç Özcan şunları söyledi:

“Bence üstün olan takım bizdik.  O kadar ceza almamıza rağmen yine de 7 sayıyla galip geldiğimizi düşünüyorum. Tahmin ediyorum herhalde bizde çok kaç dakika, 20 dakika her halde eksik kaldık ama bizim için sorun olmadı.  Yani bence üstün olan takım bizdik zaten maçın başından beri hak ettiğimiz bir galibiyet aldık. Bundan sonra artık şimdi bri tatil aramız var ondan sonra da İnşallah tekrar lige döneceğiz teşekkür ediyorum.”

Avrupa Kupasında Muratpaşa Belediyespor ile eşleşmeyi ise Özcan şu sözlerle değerlendirdi:

“Ona üzülmüştük çünkü 2 Türk takımı da hani son 8’e kalsaydı keşke başka bir takımlarla eşleşseydik diye düşünmüştüm ama yapacak bir şey yok. O maça daha var çok hazırlanabiliriz zaten hedefimiz bizim ilk 8’e kalmak Avrupa’da da İnşallah iyi bir oyunla iyi bir motivasyonla o maçı da aynı şekilde atlatmayı düşünüyoruz yani.”

İkinci yarı kırmızı kartla oyun dışı kalan Kaptan Yeliz Yılmaz şunları söyledi:

“Zor bir maç oldu. Tabi daha iyi hentbol oynamak isterdik. İzmir’i tebrik ediyorum. Yani hakemler gördüklerini çalıyorlardır mutlaka bir art niyet düşünmüyorum ben ama tabi ki de bir sporcu olarak gördüğümüz yanlış kararlar vardır ama onlar hakemdir. Eminim onlar daha iyisini biliyorlardır. Biz tabi ki de mutluyuz maçı kazandığımız için İzmir’e bundan sonraki maçlarında başarılar diliyorum. Bizim için de umarım her şey daha iyi gider.”

Maç sonu takım arkadaşları ile birlikte oğlunun doğum gününü kutlayan Kaleci Sevilay Öcal ise şöyle konuştu:

“Artık bu üçüncü maçımızdı, iki takımda zaten oturmuş takımlar. Bu sene de nokta transferlerle iyi ekip, iki takımda gerçekten çok iyi ekip olduğunu düşünüyorum. Güzel mücadele oldu, bizde birazcık iki maçın galibiyetinden dolayı bir rahatlık vardı ama İzmir ekibi gerçekten çok ciddi bir takım olduğunu bir kere daha bize göstermiş oldu ama bizde bugün zorlandık ama yine de kazandığımız için mutluyuz.”

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu