Kültür SanatManşet

Bodrum Kalesi’nde Opera Coşkusu

Festival Devam Ediyor

 

Bu yıl ikinci kez düzenlenen Vocal Academy Of Opera Bodrum Uluslararası Opera ve Müzik Sanatları Akademisi Festivali’nin “Gala Konser”i  8 Temmuz Cuma akşamı Bodrum Kalesi’nde gerçekleşti. Türk ve uluslararası opera tarihinin önemli aryalarından seçkiler 620 yıllık tarihi kalede sanatseverlerle buluştu. V. Bellini, G. Bizet, W. A. Mozart, G. Puccini, S. Ada, Y.Tura, N.Levent gibi önemli bestecilerin eserlerinden seçkin örnekler dünyanın çeşitli ülkelerinden profesyonel sanatçılar ve yükselen genç yetenekler tarafından icra edildi. Efem, Çökertme türkülerinin, Mazi Kalbimde Bir Yaradır tangosunun ve İzmir Marşı’nın operatik yorumlarının yer aldığı konserde izleyicilerin duygulanarak aryalara eşlik etmesi dikkatleri çekti. Sanatseverleri, Türk ve uluslararası opera eserlerinin modernist yorumlarıyla buluşturan konser yoğun alkışlarla son buldu.

BODRUM KALESİ DÜNYADA BİR İLKE EV SAHİPLİĞİ YAPTI

Tarihi kalede sanatseverleri bekleyen bir diğer sürpriz de eserlere özgün dansıyla eşlik eden Su Güneş Mıhladız’ın performansıydı. Bodrum Kalesi, festival kapsamında Türk aryaları eşliğinde gerçekleşen dans performansına ev sahipliği yaparak dünyada bir ilke imza attı. Mistik felsefeden esinlenen Mıhladız’ ın dans performansı seyircilerden büyük beğeni aldı.

FESTİVAL DEVAM EDİYOR

Vocal Academy Of Opera Bodrum Uluslararası Opera ve Müzik Sanatları Akademisi  Festivali, 17 Temmuz tarihine kadar devam ediyor. Festival, operanın daha geniş kitlelerce bilinirliğine, sevilmesine ve kültürlerarası işbirliğine katkı sağlamanın yanı sıra Türk opera tarihinin, dünya opera tarihi içindeki yeri ve önemine de dikkatleri çekmeyi hedefliyor. VAO Bodrum Uluslararası Opera ve Müzik Sanatları Akademisi Festivali, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ve Bodrum Belediyesi’nin destekleriyle, Çağdaş Holding ana sponsorluğunda sanatseverlerle buluşuyor. Etkinlikler, Herodot Kültür Merkezi’nde halka açık olarak gerçekleşecek. Hugo Vera ve Melis Selçuk tarafından kurulan VAO Bodrum bu sene de geçen sene olduğu gibi düzenledikleri festivalle Bodrum gecelerinde operanın sesini yükseltiyor.

Konser Tarih ve Bilgileri:

16 Temmuz 2022 –  Herodot Kültür Merkezi, 20:00

Büyük Opera: Georges Bizet’in Carmen Operası

17 Temmuz 2022 –  Herodot Kültür Merkezi, 20:00

Büyük Opera: Georges Bizet’in Carmen Operası

Konser takvimiyle ilgili ayrıntılı bilgiye ulaşmak için:

Instagram: vaobodrum

Websitesi: www.vaobodrum.com

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu