AsayişGündemManşetSağlık

9 Şüphelide Adli Kontrolle Salıverildi

"Kırmızı Reçete" Operasyonunda Yakalanan Şüpheliler Serbest Kaldı

 

Milas merkezli 5 ilde düzenlenen operasyonda, uyuşturucu içerikli ve kırmızı reçeteye tabi ilaçları usulsüz düzenledikleri reçeteyle piyasaya sürdükleri iddiasıyla yakalanan 9 şüpheli, adliyeye sevk edildi.

Operasyonda; doktor olduğu öğrenilen M.B. İzmir’de, doktor olan H.B. Aydın’da, D.B., E.E., B.A., T.D., T.D. İzmir’de eczane çalışanı T.C. Denizli’de ve sağlık çalışanı olan N.V.Ö. Bodrum’da yakalandı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramada; 507 adet sentetik hap, 3. kişilere ait çok sayıda kimlik fotokopileri ve reçeteler ele geçirildi.

Gözaltına alınan 9 şüpheli, ifade işlemleri ve sağlık kontrolünün ardından Milas Adliyesi’ne sevk edildi.

Nitelikli dolandırıcılık, uyuşturucu madde ticareti suçlamasıyla mahkemeye çıkan 9 zanlı, mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, Bodrum ilçesinde özel hastanede çalışan 3 doktorun kırmızı reçeteye tabi ilaçların yer aldığı çok sayıda reçete düzenleyerek anlaşmalı eczaneye yönlendirdikleri ihbarı üzerine çalışma başlatılmış, 17 Kasım’da Muğla, İzmir, Denizli, Aydın ve Yalova’da belirlenen adreslere düzenlenen operasyonda 9 şüpheli gözaltına alınmıştı.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu