ÇevreManşet

Yağış Sonrası Başkandan Yollara Tepki

Başkan Tokat: 21. Yüzyılda Bu Çevreyolu Milas’a Yakışmıyor

 

Milas’ta başlayan yoğun sağanak yağışın ardından Milas Çevreyolunun birçok noktasında yoğun su birikintileri, uzun araç kuyrukları oluştu.  Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, yağmurun altında yaptığı açıklamayla 21. yüzyılda Milas çevreyolunun bu halinin Milas’a yakışmadığını ifade etti.

Milas’ta bugün öğleden sonra başlayan yoğun sağanak yağışın ardından çevreyolunun birçok noktasında su birikintileri oluştu, uzun araç kuyrukları meydana geldi. Yoğun sağanak yağışın ardından Milas çevreyolunda araçlarıyla bulunan vatandaşlar, trafikte ilerlemekte zorlandı, birçok yurttaş mağdur oldu. Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat sosyal medya hesaplarından gerçekleştirdiği canlı yayınla, 21. yüzyılda bu çevreyolunun Milas’a yakışmadığını ifade etti.

“Trafik Yoğunluğunu Kaldırmayan ve Altyapısı Olmayan Çevreyolu, Milas’ın En Önemli Sorunudur”

Başkan Tokat, “ Şu an Milas Çevreyolu’ndayız. Yoğun bir yağmur ve yoğun bir trafik var. Vatandaşlarımızın Milas Çevreyolu ile alakalı malum. Bu yol, Karayolları Genel Müdürlüğü’ne ait bir yol. Bu yolda özellikle kamyon ve araç yoğunluğu dolayısıyla özellikle yağmurlu havalarda çok büyük sıkıntılar meydana geliyor. Yolun altyapısının olmaması sebebiyle de yoğun su birikintileri oluşuyor ve bu durum çok büyük sorunlar yaratıyor. Şunu net olarak söyleyebiliriz ki trafik yoğunluğunu kaldırmayan ve altyapısı olmayan Milas Çevreyolu, Milas’ın en önemli sorunudur.” dedi.

“10 Yıl Önce Projesi Yapılmış, 3 Yıl Önce İhalesi Tamamlanmış Milas Çevreyolu Projesine Başlanması Gerekiyor”

Çevreyolu projesinin 10 yıl önce yapıldığını belirten Başkan Tokat, “Bundan 10 yıl önce gerekli projeler yapıldı. 3 yıl önce de ihalesinin yapılmış olmasına rağmen bu yol ödenek yokluğundan dolayı yolun yapımı yarım kaldı. Bugün bu yoğun yağışta özellikle şehrin merkezinde gerçekleşen doğalgaz çalışmalarından dolayı ufak tefek sıkıntılar oluştu ama asıl sıkıntımız burada, çevreyolunda. 10 yıl önce projesi yapılan, 3 yıl önce ihalesi yapılan bu çevreyolu projesinin bir an önce yapılmasını istiyoruz.” sözleriyle durumu aktardı.

 “Başkan Tokat: Her Sene ‘Turizm Sezonu Bitsin Bu Yol Yapılacak’ Deniyor”

Konuşmasına devam eden Başkan Tokat, “Şu rezilliğe bakın, şu çileye bakın. Milletvekillerimiz defalarca soru önergesi verdiler. Her sene, “Turizm sezonu bitsin, bu yol yapılacak.” denmesine rağmen kaç turizm sezonu bitti bu yolu bir türlü yaptıramadık. Karayolları yetkililerimize, milletvekillerimize bir kez daha çağrıda bulunuyorum. Bir an önce Milas çevreyolunu yaptıralım.” ifadelerini kullandı.

“Milas’ı Bu Çileden Kurtaralım”

Başkan Tokat, “Ben buradan Karayolları yetkililerine tekrar seslenmek istiyorum. Bu yol Milas’a yakışmıyor… Bu yolun gerek trafiği kaldırmaması gerek altyapısının olmaması sebebiyle çok ciddi sorunlar yaratıyor. Ayrıca yine bu kamyon trafiğini Sodra Dağı’nın arka tarafına alacak şekilde o çalışmanın da diğer çevreyolunun yapımının da yapılması gerekiyor. Şu an da ülkemizin birçok yerinde ve hatta ilimizde bile katliam gibi trafik kazaları oluyor. Onlarca vatandaşımızı trafikteki, yollarımızdaki bu düzensizliklerden dolayı kaybettik. Milas çevreyolu özellikle bu kamyon trafiğiyle bu kazalara maalesef aday bir yerdir. Halkımızın canını, sağlığını tehlikeye atmayalım. Milas halkı adına tekrar istirham ediyor çağrıda bulunuyorum. Değerli Karayolları’nın yetkilileri bir an önce bu çalışmaları yapalım ve Milas’ı bu çileden kurtaralım.” dedi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu