GündemManşetSpor

Kızlarımız Avrupa Kupasındaki İlk Maçını Kazandı

Denizin Kızları Güçlü Rakibine 4 Sayı Fark Attı

 

Kadınlar EHF Avrupa Kupası 3. turunda birbirlerine rakip olan iki Türk temsilcisi Yalıkavakspor ile İzmir Büyükşehir Belediyespor, Bodrum’da karşı karşıya geldi. Ev sahibi takım ilk maçı 30-26 kazandı.

Bodrum Belediyesi Binnaz Karakaya Spor Salonu’nda saat 17.00’de başlayan müsabakayı Kosovalı hakemler Besfort Jahja ile Sherif Xhema yönetti.

Maçı izleyenler arasında Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Emel Çakaloğlu ve Gençlik Spor İl Müdürü Ömer İlman da vardı.

Maça hızlı başlayan İzmir temsilcisi hızlı ataklarını golle sonuçlandırınca ilk dakikalarda önde götürdüğü karşılaşmada Yalıkavakspor etkili savunması ile dur dedi. Ev sahibi takımın etkili oyuncalarının ataklardan gole dönmesi ve kaleci Sevilay’ın etkili performansıyla ilk yarı 15-11 ev sahibi Yalıkavakspor’un üstünlüğü ile tamamlandı.

Kıran kırana geçen ikinci yarının sonunda ise gülen taraf Avrupa Kupasında ilk kez mücadele veren ev sahibi Yalıkavakspor oldu.

Maç sonunda açıklamalarda bulunan Yalıkavakspor SK Antrenörü Kıvanç Özcan şunları söyledi:

“İlk başta eşleştiğimize üzülmüştük çünkü iki tane Türk takımı karşılaşıyor. Yani birisi elenecekti.  Keşke tur olmasaydı da böyle eşleşme olmasaydı iki Türk takımı ilerleyebilseydi. Evet, bizim için güzel oldu galibiyet. 4 sayıda var ama tabi birinci ayağı birde ikinci ayağı var haftaya Cumartesi. Şimdi artık ona hazırlanacağız iyice. Yani bu turu istiyoruz, İnşallah tabi bugün çok iyi top oynamadık ama daha iyi top oynayacağımızı biliyorum. İnşallah ikinci maçta daha iyi top oynarız. Tebrik ediyorum onları da.”

İzmir BB GSK Yardımcı Antrenör Senar Dayat ise şunları söyledi:

“Dediğiniz gibi gerçekten iki tarafta canla başla mücadele etti. Sonuçta 30-26 yenildik ama kızları gerçekten tebrik ediyorum. Çok eksik oynadık, bilmiyorum kaç dakika 20 dakika yarım yarım eksik oynamışızdır. Buna rağmen kızlar sonuna kadar elinden gelen her şeyi yaptı. Bu maçın telafisi var İzmir’de rövanş maçımız var. Yaptığımız hatalı görüp ona göre çalışıp İnşallah İzmir’de turu geçen taraf biz olacağız.”

Yalıkavakspor Kaptanı Yeliz Yılmaz zor bir maç olduğunu belirterek şunları söyledi:

“İzmir iyi bir takım. Oturmuş bir takım ama bu iki ayaklı bir maç. Tur ayağı var ikinci maçı İzmir’de oynayacağız. Gönül isterdi ki daha fazla fark avantajımız olsaydı burada. Umarım ikinci maçta da İzmir’deki maçta da işler bizim istediğimiz gibi gider ve tur atlayan taraf biz oluruz. İzmir’i de kutluyorum.”

Müsabakanın rövanşı ise 21 Kasım Cumartesi günü İzmir’de oynanacak.

 

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu