Kültür SanatManşet

Yavuz Donat MİTSO’da

Gazeteci Donat MİTSO'yu Ziyaret Etti

 

Yılların deneyimli gazetecisi Yavuz Donat, Milas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer’i ziyaret etti. Yavuz Donat, eşi Canan Donat ile birlikte yaptığı ziyaret sırasında Şebnem Bursalı’nın kendisi ile yaptığı söyleşinin “Off The Record” adlı kitabını imzaladı. Ziyaret sırasında kitapta yer almayan bazı anılarını da paylaşan Yavuz Donat, Milas zeytinyağının son yıllarda yaptığı ataktan da övgüyle söz etti. Milas zeytinyağının AB’den coğrafi işaret alınmasında askı sürecinde olmasının çok önemli bir başarı olduğunu vurgulayan Yavuz Donat, “İnşallah askı süreci sona erdiğinde Milas zeytinyağının AB’den coğrafi işaret almasını hep birlikte kutlarız” diye konuştu.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer de Yavuz Donat’ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek “AB’den coğrafi işaret alan ilk ve tek Türk zeytinyağı Milas zeytinyağı olacak. Askı süreci bu ayın sonuna doğru sona erecek. Kasım ayının sonunda ya da Aralık ayının başında sonucun açıklanacağını umuyoruz. Şu ana kadar bir sorun yok. Her şey yolunda gidiyor. Milas zeytinyağına AB’den coğrafi işaret alınması Milas zeytinyağı için hem de Türk zeytinyağı için çok önemli bir başarı olacak” dedi.

Ziyaret sırasında MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Yavuz Donat’a ziyaretinin anısına, üzerinde UNESCO’nun geçici dünya mirası listesinde yer alan Beçin Ortaçağ Kentinin bir görüntüsü olan anı tabağı armağan etti.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu