ÇevreGündemMagazinManşet

Ünlüler Bodrum’da Çöp Topladı

Sertap Erener ve Yonca Evcimik'ten Örnek Davranış

 

Turizm sezonun sonlandığı bugünlerde Bodrum Koylarında temizlik çalışmaları sürüyor. Gümbet Koyunda gerçekleşen temizlik etkinliğine Sertap Erener ve yonca Evcimik de katıldı.

Bodrum Belediyesi ile “Miss Gibi 1 Bodrum Grubu” üyelerinin organizasyonuyla gerçekleşen çöp toplama etkinliğinde, çevre bilincinin oluşması ve farkındalık uyandırmak için ünlü sanatçılar Sertab Erener ve Yonca Evcimik’in de gönüllü olarak destek verdi.

Sezon içinde Bodrum’un en çok misafir ağırladığı Koylardan biri olan Gümbet Koyunda ellerinde çöp torbaları ile temizlik yapan gönüllüler sigara izmaritinden, pet şişelere, plastik atıklardan alkol şişelerine kadar pek çok çeşit atık topladılar.

Belediye Başkan Yardımcısı Tayfun Yılmaz ile ilçede yaşamını sürdüren ünlü sanatçı Sertab Erener ve Yonca Evcimik’in de gönüllü olarak destek verdiği etkinlikte kısa sürede çok miktarda atık toplandı.

Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçe genelinde 350 temizlik personelinin görev yaptığını belirterek, etkinliğe destek veren sanatçılara teşekkür etti.

Sertab Erener de çevreyi kirletenlere yaptırım uygulanması gerektiğini kaydetti.

İnsanların bilinçlenmesi gerektiğine değinen Erener, “Çocukluktan itibaren ‘Doğayı nasıl korumalıyız?’ konusunu öğretmemiz gerekiyor. Bunun sadece Türkiye’de değil, dünya çapında yapılması gerekiyor. Gönüllü olarak insanların attıkları pisliği toplamaya çalışıyorum. Bu çok ayıp, bir şey.” ifadesini kullandı.

Yonca Evcimik ise yaşam alanının temiz tutulması gerektiğini, doğaya saygılı insanların çevreyi kirletmediğini vurguladı.

Koy boyunca yaklaşık iki saat süren çalışmada toplanan onlarca poşet atık, belediyeye ait araçlarla bölgeden alınarak geri dönüşüm merkezine götürüldü.

 

bayburt escort

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu