GündemManşetSağlık

YOĞUNLUK HARİTAYA BÖYLE YANSIDI…

Sağlık Bakanlığı’nın “Hayat Eve Sığar” uygulamasında, Bodrum’da vaka yoğunluklarında artış dikkat çekti.

Koronavirüs (Kovid-19) yoğunluklarını gösteren uygulamada gözle görülür dikkat çeken bir artış yaşanırken, yüksek riskli bölge sayısı da arttı. Özellikle Gümbet ve çevresinde yoğunluk olduğu görülürken, Gümbet’te yüksek riskli bölgelerin genişlediği görülüyor.

Kurban Bayramı öncesinde Bodrum’da ki riskli bölge sayısı 10 dolaylarında iken, 31 Ağustos tarihi itibariyle bu sayı 80’in üzerine çıktı. O günlerde kırımızı ile gösterilen yüksek riskli bölge hiç bulunmazken, 31 Ağustos itibariyle yüksek riskli bölge sayısıda 10’un üzerine çıktı.

Güncellenen haritaya göre Bodrum, salgının başlangıcından beri en fazla virüs yoğunluğunun olduğu günleri yaşıyor. Güncellenen koronavirüs haritasına göre en fazla yoğunluk Gümbet Mahallesi’nde görülüyor. Haritaya yaklaşıldığında Gümbet’in en işlek bölgelerinde 2 adet kırmızı bölgenin olduğu görülüyor.

Gümbet’in ardından en fazla yoğunluk ise ilçe merkezinde. Yarımada’nın diğer mahallelerinde de çeşitli oranlarda yoğunluk var. Turgutreis ve Gümüşlük mahallelerinde de Gümbet kadar olmasa da yüksek risk anlamına gelen kırmızı bölgeler dikkat çekiyor.

Karaova-Mumcular bölgesindeki risk ise yarımadaya göre nispeten daha az. Mumcular’da birkaç nokta ile Yeniköy’de bir nokta haricinde Karaova’da vaka görülmüyor. Haritaya göre Kızılağaç, Yalıçiftlik, Mazı, Bahçeyakası, Gökpınar, Çamlık ve Çamarası bölgelerinde ise vaka bulunmuyor.

Bodrum Belediyesi yaptığı Türkçe ve İngilizce anonslarla maske ve mesafe kurallarını hatırlatıyor.

nevşehir escort

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu