GündemManşet

BAŞKAN ARAS TURGUTREİS’TE İNCELEMELERDE BULUNDU

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Turgutreis’in farklı mevkilerinde incelemelerde bulunarak Akçaalan pazaryerini ziyaret etti.

Başkan Aras ilk olarak Değirmendağı mevkiinde bulunan tarım arazilerini ziyaret ederek çiftçilerden üretim hakkında bilgi aldı. Tarlaları gezen başkan Aras, geleneksel ve organik üretim yapan tüm çiftçileri destekleyeceklerini belirterek, tüm üreticileri Bodrum Tarımsal Kooperatifi (TARKO) çatısı altında birlik olmaya davet ederek şunları söyledi;

” Biz yerli ürün üreten üreticimizi destekliyoruz. Pazaryerlerinde destekliyoruz, üretici pazarları yapıyoruz. Belediye Gıda A.Ş.’nin tüm kafelerinde yerli ürün kullanacağız. Aynı zamanda diğer bütün otel ve restoranların yerli ürün kullanmasını teşvik edeceğiz. Bodrum’da bu ekilebilir, dikilebilir alanları değerlendireceğiz.”

Mandalina bahçelerinden üreticinin para kazanamadığına dikkat çeken başkan Aras sözlerine şöyle devam etti;

“Artık mandalina para etmiyor arkadaşlar ama tarım para ediyor. Yeşillik para ediyor. Bunları bundan sonra üreteceğiz. Ama aynı zamanda mandalina bahçelerimizi de korumaya kararlıyız. Bunları da koruyacağız. Şu gördüğünüz üretimi desteklemek zorundayız.”

Üreticilere seslenen Başkan Aras, ” Üreticimize sonuna kadar destek vereceğiz. Üretim yapan üretimini getirsin almaya da kararlıyız. Bunun için Tarımsal Kalkınma Kooperatifini kurduk. Tarımsal Kalkınma Kooperatifine üye olduğu zaman vatandaşımız onun ürününü garantili olarak satında alabiliyoruz. Hiç bir zaman tarlada kalmayacak onun ürünü. Bununda sözünü buradan veriyoruz.”

VATANDAŞLAR İSTEDİ, BAŞKAN ARAS İNCELEMELERDE BULUNDU

Başkan Aras Değirmendağı mevkiinin ardından ise vatandaşlardan gelen talep üzerine Nergiz Tepesi Mevkiinde incelemelerde bulundu. Nergiz Tepesi Mevkiinin mesire alanı yapılabilmesi için ilgili birim müdürlerine talimat veren başkan gerekli kurumlarla iletişime geçilip bölgede vatandaşların istekleri doğrultusunda çalışmaların başlatılmasını istedi.

Ardından Akçaalan pazaryerine geçen Başkan Aras, burada hem esnafların hem de vatandaşların sorunlarını dinledi. Tüm pazaryerini dolaşan Başkan Aras, hayırlı işler dileklerinde bulunarak pazaryerinden ayrıldı.

Daha sonra büyük teyzesi 91 yaşındaki  Fatma Süzen’i evinde ziyaret eden Başkan Aras, bir süre teyzesi ve mahalle halkıyla sohbet etti.

Ardından, yine vatandaşlardan gelen talep üzerine, dere yatağı üzerinde bulunan ve her yağmurda su taşkınları yaşanan İnlitepe Caddesine giden Başkan Aras, cadde üzerinde alınabilecek önlemleri yerinde konuşarak gerekli çalışmaların en kısa sürede yapılması talimatını verdi.

Buradan yeni Sahil Güvenlik Komutanlığı binasının bulunduğu bölgeyi inceleyen Başkan Aras, daha sonra Turgtreis sahilinde bulunan Şevket Sabancı Caddesi üzerinde incelemelerde bulundu. Ardından Günbatımı Plajı ve Bodrum Belediye Gıda A.Ş. tarafından işletilecek Günbatımı Kafe ve Restoran inşaatındaki çalışmaları inceleyerek Turgutreis ziyaretini tamamladı.

Başkan Aras’a Turgutreis ziyaretinde başkan yardımcısı Önder Batmaz ve ilgili birim müdürleri eşlik etti.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu