AsayişGündemManşet

TÜRK SAHİL GÜVENLİK KOMUTANLIĞI 38 YAŞINDA…

Kuruluş çalışmaları 19’uncu yüzyılın ikinci yarısına kadar uzan Sahil Güvenlik Teşkilatı, Türk Karasularının yılmaz bekçileri oldu.

1982 yılında yapılan resmi düzenlemelerle kuruluş çalışmaları, Jandarma Genel Komutanlığına bağlı olan Jandarma Deniz Bölge Komutanlıkları, Sahil Güvenlik Komutanlığı emrine verilmiş ve Sahil Güvenlik Karadeniz, Ege Deniz ve Akdeniz Komutanlıkları olarak belirlendi.

668 sayılı Kanun Hükmünde Kararname gereği 25 Temmuz 2016 tarihinde Cumhurbaşkanının başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulunca alınan karara istinaden silahlı bir genel kolluk kuvveti olarak doğrudan İçişleri Bakanlığına bağlanan Sahil Güvenlik Komutanlığı. Ege başta olmak üzere bütün denizlerimizde ve karasularımızda 24 saat esasına göre görev alıyor.

Sınır güvenliği başta olmak üzere arama kurtarma faaliyetleri yürüten Türk Sahil Güvenliği ekipleri sığınmacıların da kurtarıcısı ve umudu oldu.

Başta Bodrum Sahil Güvenlik Komutanlığı görevlileri olmak üzere gece gündüz görev yapan teşkilat mensuplarının kuruluş yıl dönümünü kutluyoruz.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu