GündemHayatManşet

C-MAJÖR, BODRUM ENGELLİLER SAĞLIK VAKFI’NA UMUT OLDU

Bodrum Engelliler Sağlık Vakfı yararına, 14 Eylül’de T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Bodrum Belediyesi ana sponsorluğunda Bodrum Antik Tiyatro’da gerçekleştirilen 7. Geleneksel C-Majör İş’ten Sesler Korosu konseri, geniş yankı uyandırmıştı. Gerçekleştirilen konserin geliri ile alınan 22 kişilik minibüs, bugün düzenlenen tören ile vakıf yöneticilerine teslim edildi.

Geçtiğimiz Eylül ayında T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Bodrum Belediyesi ana sponsorluğunda düzenlenen 7. Geleneksel C-Majör İş’ten Sesler Korosu konserinde şarkılar, Bodrum Engelliler Sağlık Vakfı yararına söylendi. Usta oyuncu Tarık Papuçcuoğlu’nun sunuculuğunu, İstanbul Devlet Opera Sanatçısı ve Dublaj Sanatçısı Özlem Abacı’nın İstanbul, Ragıp Arda Bilici’nin Bodrum koro şefliğini üstlendiği ‘’Zamansız Şarkılar’’ konserinde; 110 iş insanından oluşan C-Majör İş’ten Sesler Korosu’nun 80 üyesi, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ile ünlü konuk sanatçılar Bekir Ünlüataer, Bora Gencer, Çelik, Erkan Oğur, Ersan Erdura, Cici Kız Bilgen-Baha, İlham Gencer, İsmail Hakkı Demircioğlu, Melihat Gülses, Nebil Özgentürk, Rana Alagöz, Selçuk Alagöz ve Yonca Evcimik sahne aldı. Renkli ve duygusal anlara sahne olan, yaklaşık 3 bin 500 sanatseverin izlediği konserin gelirleri ile yapılan iyilikler, meyvelerini vermeye başladı. Konser gelirlerinden elde edilen 22 kişilik minibüs, düzenlenen tören ile vakıf yöneticilerine teslim edildi.

Bodrum Engelliler Sağlık Vakfı’nın Turgutreis’deki ana binasında gerçekleştirilen törene vakıf yönetim kurulu başkanı İbrahim Akkaya, yönetim kurulu üyelerinden Sinan Özer, Numan Balaban, Tutku Yılmaz, Zarife Akdolu, Yılmaz Algül,  C-Majör İş’ten Sesler Korosu Kurucusu Recai Çakır, koro üyeleri, vakıf öğrencileri, çalışanları ve gönüllüleri katıldı.

“İYİLİK HAREKETLERİMİZ DEVAM EDECEK”

C-Majör’ün 5. yılını tamamladığını belirten C-Majör İş’ten Sesler Korosu Kurucusu Recai Çakır; “C-Majör, iş insanlarından oluşan bir iyilik hareketi. Bugüne kadar 7 konser verdik ve son konserimizi Bodrum Sağlık Vakfı yararına verdik. Bu minibüsü konserin geliri ile temin ettik. Bodrum Sağlık Vakfı’nın kuruluşundan itibaren emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Böyle bir projeye katkıda bulunabildiysek bizim için ne mutlu. Biz hepimiz gideceğiz, fabrikalar, oteller bu Dünya’da kalacak. Sizinle beraber gidenler yaptığınız iyilikler ve bıraktığınız hoş sedadır. C-Majör’ü izlemeye devam edin. Bu sene yine Bodrum konseri yapacağız. O da Bodrum Tanıtma Vakfı yararına olacak. C-Majör bu yıl 3 tane konser gerçekleştirecek. İlki 8 Nisan Çarşamba günü İstanbul Levent İş Sanat’ta olacak. Down sendromlu çocuklar için konser vereceğiz. 7 Haziran’da ise Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şubesi için bir konserimiz olacak. Son konserimiz, Temmuz veya Ağustos ayında Bodrum’da olacak. Bugün doğum günüm. Bu güzel günümde böyle anlamlı bir etkinliğin de olması beni çok sevindirdi. Daha birçok güzel iyilik platformlarında nice yüreklere dokunacağımız güzel projelerde sağlıkla buluşmayı diliyorum” dedi.

Bodrum Engelliler Sağlık Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Akkaya “Biz vakıf olarak 180 çocuğun aşağı yukarı 165’ini servis minibüslerimizle buraya getiriyoruz. Evlerinden alıp evlerine bırakıyoruz. Eksik kaldığı zaman Bodrum ve Büyükşehir Belediyelerimizden yardım alıyoruz. Türkiye’ye örnek bir model oluşturuyoruz. Herhalde Bodrum olarak hep birlikte Türkiye’nin en donanımlı rehabilitasyon merkezini işletiyoruz. Bunların kahramanı Recai Bey gibi insanlar. Buradaki başarı bir aracın alınması değil, bunun kolektif olarak alınması. O konseri hatırlıyorum… İnsanlar gece saat 02.00’a kadar hala dağılmamıştı. Çok güzel sesler, çok güzel insanlar vardı. Aslında birlikte bir işi hallediyor olmak, o fikre insanların duyduğu hürmet hepimizi çok etkiledi” diye konuştu. Minibüs teslim edildikten sonra etkinlikte emeği geçenlere, Bodrum Engelliler Sağlık Vakfı öğrencilerinin hazırladığı teşekkür plaketleri verildi. Daha sonra ise törene katılanlar, konserde önemli bir miktarda bağış yapan Denizbank’ın Turgutreis şubesine giderek, şube müdürü ve çalışanlarına teşekkür etti.

C-MAJÖR İŞ’TEN SESLER KOROSU HAKKINDA:

Sianji Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Recai Çakır önderliğinde 2016 yılında kurulan, Başkan Yardımcısı-Tezmaksan Makine San. Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Fatma Aydoğdu, Genel Sekreter-Mentor Grup Ortağı Dr. Hakan Çınar, STK İletişim Sorumlusu Melike Argiş, Üye İlişkileri ve Mali İşler Sorumlusu Burcu Kösem ile sosyal sorumluluk görevlerini, sanat aracılığıyla toplum faydasına dönüştüren özel bir topluluk olan C-Majör İş’ten Sesler Korosu, sosyal sorumluluk bilinciyle çalışmalarına devam ediyor. Atasay Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Kamer, Denizbank CEO’su Hakan Ateş, Ener Holding Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Işık, Dedeman Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Merhum Murat Dedeman, Halkbank Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Emin Özcan’ın asil üyeleri olduğu C-Majör İş’ten Sesler Korosu, 6 yıldır gerçekleştirdiği konserlerle; TOÇEV, Mehmetçik Vakfı, Çocuk Eğitim (İşitme Engelliler) Derneği, İstanbul Down Sendromu Derneği, Dünya Engelliler Vakfı’na destek oldu. Bugüne kadar değerli iş insanlarının yanı sıra Alişan, Altay, Bora Öztoprak, Ege, Fatih Erkoç, Hüsamettin Subaşı, İsmail Özkan, Kubat, Metin Şentürk, Müşerref Akay, Özgün, Rafet El Roman, Suzan Kardeş, Zara, mizahçı ve yönetmen Gani Müjde, Metin Uca, yazar Ahmet Ümit, tiyatrocu Behzat Uygur gibi sanat dünyasının önemli isimlerinin de önceki konserlerde misafir olarak yer aldığı 110 kişiden oluşuyor.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu