GündemManşet

SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI EL ELE

Muğla genelinde faaliyet gösteren tüm Sivil Toplum Kuruluşlarının bir araya geldiği toplantı, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü toplantı salonunda bugün gerçekleşti.

Toplantıya Sivil Toplum Kuruluşlarından; Bodrum Sur-Koop. Başkanı Ramazan ÖZKAYA, Sur-Koop. Muğla Birlik başkanı Serhat KOZİNOĞLU, Muğla Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Uluhan KORKUT, Köy-Koop. Başkanı Eray ÇİÇEK, Muğla Arı Yetiştiricileri Birliği başkan Yardımcısı Yılmaz KAYA, Muğla Arı Yetiştiricileri Birliğinde görevli Veteriner Hekim Yasin KIRGIZ, Seydikemer Ziraat odası Başkanı Muhsin GÜMÜŞ, 187 Sayılı Muğla Tarım Kredi Kooperatifi Temsilcisi Funda ALTINDAL, Fethiye-Seydikemer Süt Birliği Başkanı Turgut TOKMAK, Milas S.S Uyku Vadisi Koop. Temsilcisi Hüseyin BAYIR, Milas Süt Birliği Temsilcileri Soner GÜNEY ve Nurettin PİRLER, Muğla Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet ALDEMİR ve beraberinde A. Nur ÖZEL, Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan KARAYİĞİT, Muğla Veteriner Hekimler Odası Başkanı Serkan ALPÖZEN, Milas İç Su ürünleri Üreticileri Birliği başkanı Muhammet TOĞUÇ, Muğla Alabalık Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hüseyin YILDIZ, S.S 152 No.’lu Milas Pamuk yetiştiricileri T.S.K Başkanı Halit ŞENLİ, S.S 153 No.’lu Milas Zeytin ve Zeytinyağı T.S.K Müdürü Elin ALPAY, Muğla Ticaret Borsası meclis Başkanı Uğur ÖZEN, Muğla Ticaret Borsası Yönetim Kurulu başkanı Hurşit ÖZTÜRK, Ege Yaş meyve-Sebze İhracatçıları Birliği temsilcisi Şükrü ERCAN, Bodrum Ziraat odası Başkanı Mehmet MELENGEÇ, Ula Ziraat odası başkanı Mehmet KAVASOĞLU, s.s Muğla Or-Koop. Birlik Başkanı Ahmet ÇETİNER, Bodrum Ticaret Odası Temsilcisi Murat PAHRA, Dalaman Ziraat Odası Başkanı Tevfik T. TUNCAY, Ortaca Ziraat Odası Başkanı Salim ÇÖLLÜ, DALKO Su ürünleri Kooperatif Başkanı Arif YALILI, Milas TARİŞ Zeytinyağı Koop. Başkanı Kamil GÜL, Menteşe Ziraat Odası Başkanı Mehmet BAŞTUĞ  ve Milas Ziraat Odası başkanı İsmail ATICI katıldı.

İl ve İlçelerimizde, Tarım ve Hayvancılık sektöründe faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya gelen Tarım ve Orman İl Müdürü Barış SAYLAK yaptığı konuşmada; “ Muğla’nın Tarım ve Hayvancılıkta bir adım daha öne çıkabilmesi ve mevcut durumu çok daha iyi yerlere taşıyabilmemiz için siz değerli başkanlarım ve müdürlerimle bir araya gelmekten dolayı çok mutluyum. İl Müdürlüğü olarak, tarım ve hayvancılık alanında büyük başarılara imza atabilmek için sizlerin desteğine ihtiyacımız var. Ancak hep birlikte yan yana, omuz omuza çalışırsak bunu başarabiliriz. Bugün burada hep birlikte neler yapabileceğimizi konuşacağız” dedi.Karşılıklı sorun ve çözüm önerilerinin görüşüldüğü toplantıda;“İlimizde su ürünleri üretiminin mevcut durumu, Kooperatiflerin daha etkin hale getirilmesi için izlenmesi gereken yollar, Muğla ile özdeşleşen ürünlerin markalaşma ve pazarlanması konusunda yapılması gereken çalışmalar vb. gibi önemli konular görüşüldü.

Sivil Toplum Kuruluşları ile yapılan bu toplantının, Muğla tarımının sorunlarını hep birlikte masaya yatırarıp çözüme kavuşturmak amacıyla2 ayda bir kez mutlaka bir araya gelerek yinelenmesi kararı alındı.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu