AsayişGündemManşet

SEÇİM GÜVENLİĞİ İÇİN TOPLANDILAR

Muğla-seçim güvenliğiMuğla Valisi Amir Çiçek Başkanlığında, 16 Nisan 2017 Pazar günü yapılacak olan Anayasa Değişikliği Halk Oylaması ile ilgili olarak oylama öncesinde, oylama sırasında ve oylama sonrasında alınması gereken tedbirler ile güvenlik konusunda toplantı düzenlendi.

Valilik 75. Yıl Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıda Vali Yardımcıları Kamil Köten ile Rızan Dalan, 13 ilçe kaymakamı, İl Jandarma Komutanı Albay Yavuz Özfidan, Sahil Güvenlik Güney Ege Grup Komutanı Albay Oğuz Bavbek ve İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya hazır bulundu.

Toplantıda konuşan Vali Çiçek, 16 Nisan 2017 tarihinde yapılacak olan Anayasa Değişikliği Halk Oylaması ile ilgili Yüksek Seçim Kurulunun kararları ve İçişleri Bakanlığının genelgeleri doğrultusunda oylama öncesinde, oylama sırasında ve oylama sonrasında oluşabilecek aksaklıkları önlemek amacıyla alınması gereken güvenlik tedbirlerinin görüşülmesi için toplanıldığını belirterek, ilçelerde de kaymakamların başkanlığında seçim güvenliği konusunda benzer toplantıların yapıldığını ekledi.

Tüm Muğla genelinde vatandaşların güven ve huzur ortamı içerisinde oy kullanmalarının sağlanacağını belirten Vali Çiçek, “Seçim süreci içerisinde olduğumuz bu günlerde il ve ilçe seçim kurullarının görevleri dışında yapılması gerekenleri tekrar gözden geçireceğiz. Ayrıca il ve ilçe seçim kurullarımızın çalışmalarını kolaylaştırmak için diğer kamu kurum ve kuruluşlarından lojistik destek sağlayacağız” dedi.

Vali Çiçek, Anayasa Değişikliği konusunda siyasi parti temsilcileri ile sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin vatandaşları aydınlatmak üzere kamu düzeni ve güvenliğini bozmayacak şekilde yürüttükleri kampanyalara kanunlar çerçevesinde gerekli izinlerin verildiğini söyledi.

16 Nisan 2017 tarihinde Anayasa Değişikliği Halk Oylamasının güven ve huzur ortamı içerisinde milli iradenin sandığa yansıyacağını belirten Vali Çiçek, “Milli iradenin sandığa yansıması demokrasinin en önemli öğelerinden birisidir ve ülkemizde seçimler demokratik ortamlarda yapılmaktadır. Olağanüstü Hal, 16 Nisan’da yapılacak olan Halk Oylamasına engel değildir. Daha önce Muğla’da güven ve huzur ortamı içerisinde vatandaşlar hür ve özgür iradeleri ile nasıl oy kullandılarsa bu Anayasa Değişikliği Halk Oylamasında da aynısı olacak” diye konuştu.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu