GündemKültür SanatManşet

BİR GAZETECİNİN GÖZÜNDEN “ACI VE GÖZYAŞINA” TANIKLIK…

Gazeteci Kenan Gürbüz’ün son kitabı “Tanık” Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde okurlarıyla buluştu.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim Fakültesinde düzenlenen söyleşide genç kitapseverle buluşmanın mutluluğunu yaşadığını anlatan Gürbüz, yayınlanan ilk  4 kitabına gösterilenyoğun ilginin kendisini yeni kitaplar için cesaretlendirdiğine işaret ederek şunları söyledi:

“25 yıllık gazetecilik kariyerimde Afganistan, Irak, Sudan, Suriye, Kenya ve Somali gibi sıcak bölgelerde aylarca görev yaptım. Bolu, Düzce ve Van depremlerinde yaşanan acılara ve hüzünlere tanıklık ettim.Kimi zaman savaş bölgelerinde, kimi zaman depremle yıkılan bir binanın enkazında ya da açlıkla mücadele eden Afrika’da acı ve gözyaşına tanıklık ederek yaşananları aktarmak için mücadele ettim.”

Afrika Boynuzunda Yaşanan Dramı Anlattı…

Gazeteci Kenan Gürbüz, söyleşisinde Afrika Boynuzunda Yaşanan Dramı Anlatarak, şunları söyledi:

“Bölgede Yaklaşık 2 milyon çocuk da ülkede sınırlı verilebilen eğitim imkanlarından hiç faydalanamıyor.Somali’de şiddetli kuraklığın etkisiyle oluşan kıtlık nedeniyle 6,2 milyon kişi acil gıda yardımına, 2,9 milyon kişi ise acil yardıma ihtiyaç duyuyor.

Afrika Boynuzu olarak bilinen bölgenin en doğusunda kalan Somali, siyasi karışıklıklar ve çatışmaların yanı sıra 2011’den beri süren, son 60 yılın en büyük kuraklığının sebep olduğu açlık ve kıtlıkla karşı karşıya kaldı.UNICEF’in 2015’te yaptığı araştırmalara göre, Somali’de doğan her yedi çocuktan biri salgın hastalıklar, yetersiz beslenme ve sağlık hizmetlerinin eksikliği sebebiyle 5 yaşına ulaşamadan hayatını kaybediyor. Çocuk nüfusunun yüzde 92’si ağır şekilde besleme yetersizliği yaşıyor” ifadesini kullandı.

Şehit Komutanla Son Röportaj Yapan Gazeteci…

Gürbüz, gazeteci olarak kendisini en çok etkileyen olaylardan birisinin Afganistan’daki Türk birliğinin komutanı Kurmay Albay Faruk Sungur’un 15 Temmuz 2009 günü Faryap vilayetinin Devletabat ilçesi yakınlarında geçirdiği trafik kazasında şehit olması olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

“Kabil’deki Türk Birliğinin Komutanı Kurmay Albay Faruk Sungur, NATO’da görevli yabancı komutanların aksine, halkla iç içe olması, onlarla bayramlarda kucaklaşması, çocuklara bir baba şefkatiyle yaklaşıp minik ellerine hediyeler tutuşturması nedeniyle Afgan halkının gönlünde taht kurmuştu. Albay, Sungur’la röportajı öncesinde son röportajı yapan gazeteci benim.

Son görüşmemizde Albay Sungur, “NATO’lu üst düzey yetkililer ve Afganistan’da faaliyet gösteren FETÖ’cülerin halkın Türk askerine gösterdiği ilgiden ve bizim insani yaklaşımımızdan rahatsızlar” ifadesini kullanmıştı.  Afgan halkının gönlünde taht kuran Kurmay Albay Faruk Sungur’un hayatını kaybettiği trafik kazası bana göre şüpheli ve yeniden araştırılması gerekli” diye kaydetti.

Kitabını Öğrencilere Hediye Etti

Söyleşi sonrasında öğrencilere hediye olarak takdim ettiği kitapları imzalayan Gazeteci Kenan Gürbüz’e teşekkür eden Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Hüseyin Çiçek,”Dünyanın farklı bölgelerinde ve Türkiye’de tanıklık ettiği olayları öğrencilerle paylaşan gazeteci arkadaşımız Kenan Gürbüz, söyleşide paylaştığı olaylarla öğrencilerimizi cesaretlendirdi.  Onların gelecekle ilgili planlamalarına önemli bir katkı sağladı. Bu anlamlı söyleşiden öğrencilerimizin istifade ettiğini düşünüyorum” dedi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Bilal Duman ise Gazeteci Kenan Gürbüz’ün söyleşisinde ele aldığı “Gazeteci Gözüyle Afetler Sonrasında Çocuklarda Ortaya Çıkan Travmalar” konusu gelecekte öğretmenlik mesleğini yapacak olan öğrencilerimiz için önemli bir paylaşım oldu. Afet sonrasında çocuklarda ortaya çıkan travmalar konusunda yapılan paylaşımlar öğrencilerimizin bilgi sahibi olmasını sağladı” diye konuştu.

 

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu