EkonomiGündemManşet

VALİ HANIM ÇİLEĞİ ÜRETİCİNİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRMEYE DEVAM EDİYOR

Muğla Valisi Esengül Civelek’in destek ve teşvikleriyle hayata geçirilen “Vali Hanım Çileği Projesi” kapsamında Milas ilçesinde çilek dikim etkinliği düzenlendi.

Milas ilçesi Bahçeburun Mahallesinde düzenlenen etkinliğe Muğla Valisi Esengül Civelek, Milas Kaymakamı Eren Arslan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yusuf Kenan Topçu, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, Tarım ve Orman İl Müdürü Barış Saylak ve STK ve meslek odaları temsilcileri ve çiftçiler katıldı.

“Vali Hanım Çileği Projesi”nin 4. Etabının gerçekleştirildiği etkinlikte 14 dekar alana San Andreas,Rubygemve Albion cinsi çilek fidelerinin dikimi gerçekleştirildi.

Etkinlikte konuşan Vali Civelek, Halk arasında Vali Hanım Çileği olarak bilinen San Andreas,  Rubygem ve Albion cinsi çilek türünden oluşan çilek üretim projesininMuğla için yaşama geçirilen yeni bir tarımsal ürün üretimi olduğunu ifade etti.

Vali Civelek, son 2 yılda Valilik olarak Seydikemer, Köyceğiz, Marmaris, Datça, Ula, Menteşe, Kavaklıdere, Yatağan ve Milas ilçelerinde 134 üreticiye yaklaşık 1 milyon 650 bin çilek fidesi hibe ettiklerini ve 301.5 dekar çilek bahçesi oluşturduklarını aktardı.

Çilek üretimine yoğun talep olduğunu söyleyen Vali Civelek, “Verimi, kalitesi yüksek, dayanıklı;aroması ve lezzeti mükemmel olan çilek üretimine yoğun bir talep bulunmaktadır. Getirisi, katma değeri yüksek olan çilek üretimimiz üreticilerimizin her dönem itibariyle yüzünü güldürmekte, yaşam kalitelerinin iyileştirilmesine, refah seviyelerinin yükseltilmesine ve özellikle de kırsal alanda kadınlarımızın sosyo-ekonomik konumunun güçlendirilmesine önemli katkı sağlamaktadır. Şu an için ülkemizde hiç bir tarımsal ürün yoktur ki dekar başına net 50 bin lira gelir getirsin. Çilek dikiminin,çilek projesinin Bahçeburunlu hemşerilerime bol bereketler, kazançlar getirmesinin diliyor, hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.” Diye konuştu.

2019 yılında 4. Etap Vali Hanım Çileği Projesi kapsamındaMuğla Valiliği’nin finansal desteği ile Yatağan, Kavaklıdere, Ula, Datça ve Milas İlçelerinde 700 bin adet çilek fidesi, 52 üreticiye dağıtılarak 140 dekar çilek bahçesi tesis esilmiştir. 2018 ve 2019 yılında yaklaşık 1 milyon 650 bin adet San Andreas, Rubygem ve Albion çeşidi çilek fidesi, 134 üreticiye dağıtılarak, 301.5 dekar çilek bahçesi oluşturulmuştur.

Çilek dikim etkinliğinin ardından Vali Civelek, Milas ilçesi Bahçeburun Mahallesinde domates, biber, marul vb. sebzelerinin fidan üretimi yapan genç çiftçi Özge Kabaca’nın serasını ziyaret etti.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu