GündemManşetSpor

11. ULUSLARARASI AQUAMASTERS YÜZME ŞAMPİYONASI TAMAMLANDI

26-29 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen şampiyonada 8 farklı yarışta 2.500’den fazla yarışçı yüzdü.

Akdeniz’e kıyısı olan ülkeler arasında en kapsamlı yüzme yarışması olan 11. UluslararasıArena Aquamasters Yüzme Şampiyonası, 26 Ekim Cumartesi günü Bodrum’da başladı. Katılımcı sayısını her organizasyonda artıran şampiyona Türkiye’nin yanı sıra dünyanın farklı ülkelerinden binlerce yüzücüyü buluşturdu.

11.Uluslararası Arena Aquamasters Yüzme Şampiyonası, Muğla Valiliği’nin himayesinde, Türkiye Yüzme Federasyonu’nu ve Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile işbirliği ve koordinasyon içerisinde, Bodrum Belediye’sinin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

11.Uluslararası Arena Aquamasters Yüzme Şampiyonası’nın ilk günü yapılan Açık Su Yüzme YarıMaratonu (5008m)’de kadınlarda dünya şampiyonu Angela Maurer erkeklerde ise başarılı uzun mesafe yüzücümüz Emre Erdoğan birinci oldu.

Şampiyonanın ikinci günü Jotun Açık Su Yüzme Şampiyonası 1,5 K yarışıyla başladı. 1000’e yakın yüzücünün start aldığı yarışı kadınlarda Angela Maurer, erkeklerde Okan Ulaş birinci olarak tamamladı.

Şampiyonanın en renkli görüntülerine sahne olan Işık Yolculuğu Gece Yarışı’nı kadınlarda Dünya Şampiyonu Angela Maurer birinci, Ukraynalı Dünya ve Avrupa şampiyonu yüzücü  Irina Bolshakova ikinci, 2020 Tokyo Olimpiyatlarına hazırlanan Türk triatlet Esra Gökcek üçüncü olarak tamamladı. Erkeklerde ise Türk yüzücü Halim Lafçı birinci olurken, Hollanda’dan Lucien Smiths ikinci, Dünya Şampiyonu Petar Stoychev ise üçüncü oldu.

Şampiyona’nın üçüncü gününde gerçekleştirilen Açık SuŞampiyonası’nın (3008 m) birincisi kadınlarda Irina Bolshakova, erkeklerde Efe Erduran oldu.

Setur Marinas 4×500 BayrakYarışması’na ise farklı yaşlardan ve kulüplerden oluşan 4’er kişilik  18 Kadın Bayrak takımı, 29 Erkek Bayrak takımı katıldı.

Aquamasters Yüzme Şampiyonası’ın son gününde üç tarafı denizlerle çevrili ülkemizde yüzmeyi erken yaşlardan itibaren desteklemek amacıyla düzenlenen Aquakids yarışında 7 ile 14 yaşları arasındaki çocuklar da yüzdü.

Şampiyona’nın en zorlu yarışı olan Hapimag 10 k Maratonu’na Türk yüzücüler damgasını vurdu. 16 yaşındaki Şehran Kartal 2.23’lük derececiyle en yakın rakibinin 10 dakika önünde birinciliği göğüsledi. Manş Denizini geçen 2 kadından biri olan Bengisu Avcı ise 10 K’da kadınların kazananı oldu.

Ödül törenine katılan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, her yıl düzenli olarak düzenlenen bu geniş katılımlı şampiyonaya katılan herkese teşekkür ederek dereceye girenleri tebrik etti.

7’den 70’e herkese doğa, deniz ve yüzme sevgisi aşılamak hedefiyle yola çıkan ve 2500’ün üstünde sporcu kaydıyla gerçekleşen şampiyonanın programında; Açık Su Yarı Maratonu (5008m Açık Su Şampiyonası (1,5 k), Işık Yolculuğu Gece Yüzme Etkinliği, Açık Su Yüzme Şampiyonası (3008 m), Setur Marinas 4×500 Bayrak Yarışı, Hapimag Maratonu (10 k) ve Arena Aquakids Yüzme Etkinliği yer aldı. Şampiyona kapsamında, gerçekleştirilen yüzme etaplarının yanı sıra farklı aktivitelerle de yüzücüler 4 gün boyunca keyifli vakit geçirdiler.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu