AsayişGündemManşet

YUNAN BAKAN KARDAK’A YAKLAŞTIRILMADI

Bodrum-Kardak-yıldönümüKardak Adası’na çelenk atmak üzere hücumbot ile gelen Yunanistan Savunma Bakanı, Türk Sahil Güvenlik ekiplerince Kardak’a yaklaştırılmadı.

 İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Kardak bölgesine çelenk atmak üzere yunan hücumbot ile gelen Yunanistan Savunma Bakanı Kardak’a yaklaştırılmadı. Herhangi bir gerginlik olmadan yapılan ikaz üzerine Yunanistan Heyeti Türk karasularını terk etti.

Tartışmalı adacıklarla ilgili ilk kriz 1996 yılında yaşanmış, krizin ardından Kardak kayalıkları Türkiye-Yunanistan ilişkilerindeki hassas konulardan biri haline gelmişti.

Kardak Krizi Ocak 1996’da Yunanistan ile Türkiye arasında Figen Akat isimli Türk bandıralı bir geminin Kardak Kayalıkları’nda karaya oturmasının ardından Türk ve Yunan kurtarma ekipleri arasında çıkan anlaşmazlık sonucu yaşanmıştı.

Bölgede, Türk Silahlı Kuvvetlerine ait savaş gemileri, sahil güvenlik botları ve helikopter bulunuyor. Kardak çevresinde kuş uçurtmayan güvenlik güçlerimiz Yunan botlarının sınır ihlallerine göz açtırmıyor.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu